keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Marjavaahto jogurttikerman kera


Tämän herkullisen ja nopean jälkkärin reseptin bongasin Pirkka-lehdestä. Helppoa ja hyvää!


Marjavaahto jogurttikerman kera

Marjavaahto
1 ½ dl jäisiä mustikoita
1 ½ dl jäisiä puolukoita
½ dl marjamehua (itse tehtyä tai kaupan tiivistettä)
1/4 dl sokeria
2 valkuaista
                     
Jogurttikerma
1 dl vispikermaa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
                     
Koristeluun
½ dl jäisiä mustikoita ja puolukoita
½ rkl fariinisokeria


  1. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti ja sokerit.
  2. Kaada jäiset marjat monitoimikoneen kulhoon. Mittaa joukkoon mehu ja sokeri. Anna koneen käydä hetki, kunnes marjat ovat hienontuneet.
  3. Lisää joukkoon valkuaiset ja sekoita jälkiruokaa noin 2 minuuttia, kunnes seos vaahtoutuu.
  4. Annostele puolukkavaahto juomalaseihin. Lusikoi pinnalle jogurttikermaa. Koristele marjoilla ja fariinisokerilla.
  5. Tarjoa marjavaahto heti tai nosta jääkaappiin enintään puoleksi tunniksi odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti