perjantai 19. lokakuuta 2012

Tiikerikakku



Hiljattain tuli tehtyä pitkästä aikaa perustiikerikakkua. Jotenkin tulee oma lapsuus mieleen tästä!:)


Tiikerikakku

4 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
150 g voita
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta

Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Yhdistä leivinjauhe, jauhot ja vaniljasokeri. 
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.
  4. Mausta 1/3 taikinasta kaakaojauheella.
  5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. 
  6. Paista kakkua uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti