keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Banaanirahkalettuset
 


Mihinkä ne ylikypsät banaanit survotaan? No vaikka lättyihin! :) Jos googlaa banaanirahkalettujen ohjetta, niin saa yhtä monta ohjetta kuin on tekijääkin. Kaikista yksinlertaisimmillaan lettuja saa siten, että tekee banaanista ja kananmunista mössön, jonka paistaa letuksi pannulla. Halusin kuitenkin hieman ruokaisampaa ja paremmin koossa pysyvää, kun yhdessä lasten kanssa näitä paistettiin. He tykkäävät näistä todella paljon! :) Mietin, että voiko näitä laittaa kevyemmin -osioon, mutta sitten päätin, että voi, koska näissä on täysjyväjauhoja ja ei ole lisättyä sokeria tai rasvaa. Paistamisessa on toki käytetty rasvaa, mutta sen määräähän on helppo säädellä. Jos tykkää kookoksen mausta, niin kookosöljyssä paistamalla saa kivan maun lättyihin. Jos banaanit eivät ole ylikypsiä eli tosi makeita, voi taikinaan lisätä hieman steviaa maun mukaan.


Banaani-rahkalettuset


4 kananmunaa
3-4 banaania
500 g rasvatonta maustamatonta rahkaa
n. 1 dl spelttijauhoja (täysjyvä)
ripaus vaniljasokeria
kardemummaa, kanelia ja steviaa maun mukaan

Paistamiseen oliivi-, rypsi- tai kookosöljyä

Kaveriksi mustikoita tai muita marjoja. Myös hunaja tai vaahterasiirappi sopii kastikkeeksi (tosin sitten ei ole enää niin kevyt.. ;))

 1. Muussaa kuoritut banaanit. Riko kananmunat joukkoon ja sekoita.
 2. Lisää rahka ja jauhot, sekoita. 
 3. Mausta oman maun mukaan.
 4. Paista taikinasta pieniä tai isoja lettuja. 
 5. Tarjoa tuoreita marjoja kaveriksi.

3 kommenttia:

 1. Jes! Näitä pitää paistaa tänäön välipalaksi! Joskus koitin niitä pelkkiä banaani-jananmunapannukakkuja mutta olivat täysi fiasko niin maun kuin koossa pysymisen suhteen, jospa nämä toimis paremmin kumnallakin isa-alueella! 👍

  VastaaPoista
 2. Huh mitä siansaksaa, sorry! 😀

  VastaaPoista
 3. Juu, kyllä nämäkin vähän hajoavat, mutta sain kuitenkin suurimman osan pysymään koossa. :)

  VastaaPoista