keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Banaani-toffeecupcakes



Pari hyvää ystävääni piipahti meillä kyläilemässä - mikä hyvä syy leipasta jotain pientä herkkua!=)

Tämän muffinssiohjeen bongasin Jauhot suussa -blogista. Tai cupcakeseja nämä ovat. Mitä eroa muuten on muffinseilla ja cupcakeilla? Joku on sen joskus tainnut minulle kertoakin, mutta en muista enää.. Oli miten oli, nämä olivat todella äkkimakeita, mutta hyviä.

Banaani-toffeecupcaket
n. 12 kpl

100g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa
2 banaania
15 Omar-karkkia

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  2. Lisää kananmunat yksitellen ja koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää kuivat aineet ja kerma.
  5. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää joukkoon.
  6. Sekoita joukkoon myös pieneksi pilkotut Omarit, halutessasi säästä niitä myös koristeluun.
  7. Paista 150°C:ssa n. 30 min.
Kuorrutus:
100g tuorejuustoa
60g voita huoneenlämpöisenä
5 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

Sekoita ainekset yhteen ja pursota tai levitä kuorrutus haluamallasi tavalla cupcakejen päälle.

2 kommenttia:

  1. Mää oon ihan hurahtanu cupcakeihin, ostin pursottimenki että voin tehdä tuollaisia nättejä kuorrutuksia, mutta en kyllä osannu tehdä sillä noin hienoja ku sulla. Saat joskus opettaa mulle! Mun mielestä se ero on siinä, että muffinssiin ei tuu kuorrutusta, kun taas cupcake on kuorrutettu ikäänkuin täytekakku, kermalla tai muilla näyttävillä pursotuksilla.

    VastaaPoista
  2. Ok, eli nämä on siis cupcakeja! Taitaa alkuperäisessä ohjeessa ollakin sillä nimellä..:)

    VastaaPoista