keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Täytetyt paprikatSuuntasimme koko perheen voimin Kainuuseen mökkeilemään vajaaksi viikoksi. Saimme myös ystäväperheen vieraaksemme viikonlopun ajaksi. Aika kului kuin siivillä hyvässä seurassa! Saunoimme, ulkoilimme ja tietenkin myös söimme hyvin. Lapsemme ovat suunnilleen samanikäset (9kk ja 6kk), joten on mukavaa, kun on samassa elämäntilanteessa olevia ystäviä. Ehkä lapset nyt eivät vielä niin kovasti leiki yhdessä, mutta kunhan ikää tulee lisää, niin eiköhän ne yhteiset leikitkin ala sujua.

Kaikista aterioista ei tullut otettua kuvia, mikä harmittaa näin jälkikäteen. Lauantain päivälliseksi tekemämme seesamilohi ja risotto oli nimittäin todella herkullista! Hyödynsimme risoton lopun tässä kuvan täytetyissä paprikoissa - herkkua nekin :) Ei ole tullut tehtyä täytettyjä paprikoita yli vuoteen, mutta jostain idea putkahti mieleen nyt. Yleensä paprikat palavat uunissa tai ovat vielä kovia (raakoja), mutta nämä olivat ihanan meheviä. Syy taitaa olla yksinkertaisesti siinä, että keitin paprikoita ennen täyttämistä. 

Tarkkoja määriä minulla ei ole antaa, mutta ohje on suunnilleen tällainen:

Täytetyt paprikat

4kpl

4 paprikaa
pari desiä risottoa (ohje myöhemmin) tai keitettyä riisiä
tonnikalaa
smetanaa
turkkijogurttia
juustoa (parmesan)

  1. Leikkaa paprikoista kansi irti ja puhdista sisältä siemenet.
  2. Sekoita täytteen aineet keskenään. Tässä käytettiin tähderisottoa, joka on valmiiksi maustettua. Jos käytät keitettyä riisiä, kannattaa täytemassa maustaa jollakin. 
  3. Keitä paprikoita suolatussa vedessä n. 5-7min. 
  4. Täytä paprikat ja raasta parmesania pinnalle. Jätä paprikat avoimeksi, mutta laita myös kannet uuniin.
  5. Kypsennä 200C uunissa noin 15min tai kunnes juusto on sulanut ja kauniin ruskea. 
  6. Lisää kannet paprikoitten päälle ja tarjoa salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti