keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Takkaperunat



Talvella on ihana lämmitellä takkatulen ääressä ulkoilun jälkeen. Siinä sivussa valmistuvat vaivattomasti nämä takkaperunat. Täyte on ihanan raikas ja sopii myös muuhun, esim. leivän päälle tai illanistujaisiin vaikka ruissipsien kanssa tarjoiltavaksi. Jos ei ole takkaa käytettävissä voi toki valmistaa perinteiset uuniperunat.

Takkaperunat katkaraputäytteellä


4 isoa perunaa (rosamunda)
foliota

1 prk kermaviiliä
n. 2 dl katkarapuja (sulatettuna ja valutettuna)
n. 1dl tuoretta tilliä
½ sitruunan mehu puristettuna+kuori raastettuna
ripaus valkopippuria (ja suolaa)

Meillä oli pari siivua kylmäsavulohta, joten lisäsin myös ne silputtuna. Sillon kannattaa jättää suola pois/vähemmälle. 

  1. Leikkaa perunoihin ristiviillot ja kääri folioon. Laita hiillokseen noin puoleksi tunniksi.
  2. Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin.
  3. Nauti raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti