maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kurkku-mascarponejuustokastike




Unkarin reissulla (täällä) söin eräässä ravintolassa aivan taivaallisen hyvää kanaa ja kurkku-mascarponekastiketta. Se oli niin herkullista, että minulla on nyt missio kokeilla valmistaa itse yhtä ihanaa kastiketta! Yritin googlailla löytyisikö jostain ohjetta, mutta mitään täysin vastaavaa en löytänyt. Löysin muutaman sinne päin -reseptin englanninkielisenä, joten päätin ryhtyä soveltamaan niitä. Tämä on ensimmäinen versio ja oli jo todella hyvää, mutta en ole täysin tyytyväinen vielä. Kehittely jatkukoon!

Onko kukaan muu syönyt mitään vastaavaa? Ja ennen kaikkea, tiedättekö hyvää ohjetta siihen?!:)


Kurkku-mascarponejuustokastike kanalle tai kalalle

1 kurkku
½ sitruuna
2 rkl mascarponejuustoa
nippu tuoretta minttua
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

  1. Kuori ja halkaise kurkku pitkittäin. Koverra pehmeä keskusta pois lusikalla. Kuutioi kurkku pieneksi, 1 x 1 cm kuutioiksi. 
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota kurkkua keskilämmöllä öljyssä. Älä ruskista! 
  3. Raasta sitruunankuori ja purista mehu, lisää pannulle. Ripsauta suolaa ja pippuria myllystä. 
  4. Notkista mascarpone lusikalla. Ota pannu pois levyltä ja lisää mascarpone kurkun sekaan. 
  5. Kaada tarjoiluastiaan ja lisää tuoretta minttua joukkoon.
  6. Tarjoa hieman haaleana kuuman kanan tai kalan kanssa!

1 kommentti: