perjantai 24. lokakuuta 2014

Hello Kitty -kakku ja passion-vaniljatäyte
2-vuotiaalle Siirille toivottiin Hello Kitty-kakkua. Täytteeksi toivottiin jotain uutta ja raikasta. Oli kiva välillä kehitellä uusiakin täytteitä samojen aina usein käytettyjen tilalle. :) Palautteen mukaan täyte oli hyvin onnistunut ja tykätty. Kakku oli iso 40 hengen kakku. Alla olevassa ohjeessa täyte on mitoitettu pienempään, 20-30 hlön kakkuun. Liivatetta ei ole pakko käyttää, mutta itse tykkään käyttää sitä, jotta kakku pysyy paremmin ryhdikkäänä. Jos et käytä liivatetta, kannattaa täytettä laittaa ohuempi kerros, jotta kakku ei ns. leviä käsiin. :)


Passion-vaniljamousse


2,5dl Flora Vispikermaa
100g vaniljatuorejuustoa (Valio Viola)
200g vaniljarahkaa (Valio)
2 dl mango-passion jogurttia (Arla Ingman)
2 kpl passion hedelmää
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
4 kpl liivatelehtiä
2 rkl sitruunamehua

  1. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään vähintään 5 minuutiksi. Valmista täyte sillä aikaa.
  2. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää kerman joukkoon. Lisää rahka ja jogurtti. Koverra passionin hedelmälihat moussen joukkoon. Sekoita mousse tasaiseksi.
  3. Kiehauta sitruunamehu. Sulata joukkoon pehmenneet liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräiset vedet ensin pois. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon, kääntele nuolijalla samalla tasaiseksi.
Pohjana on sokerikakkupohja. Kostutukseen käytin spriteä. Hello Kitty, kukat ja numero 2 on tehty sokerimassasta. Kuorrutus ja pursotukset flora vispin ja sitruunarahkan sekoitus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti