tiistai 14. lokakuuta 2014

Kevyt mustikka-vaniljakakku


 


Lupasin niitä kevyempiä herkkuja - tässä ensimmäinen. :)

Itse tykkään tosi paljon erilaisista juustokakuista, joten ajattelin kokeilla leipoa sellaisen hieman kevyemmin. Eihän tätäkään kakkua toki voi mielin määrin syödä, mutta ehkäpä tätä voisi vähän paremmalla omatunnolla kahvin kanssa nauttia? Leivoin kakun koeyleisölle kertomatta, että tämä ei ole "oikea" juustokakku. Hyvin maistui ja kehuja tuli.:) Reseptiäkin pyydettiin, joten tässäpä se.  Laitoin itse liian vähän liivatetta ja kakku jäi hieman turhan löysäksi keskeltä, mutta lisäsin liivatteen määrää tähän ohjeeseen. Pohjaa tehdessä kannattaa huomioida, että se on hieman tahmeampi kuin perinteinen rasvan kanssa tehty. Kannattaa laittaa vaikka kelmua pohjan päälle, kun levität sitä vuoan/lautasen pohjalle, niin ei jää niin pahasti sormiin kiinni.


Kevyt mustikka-vaniljakakku


Pohja 
200g täysjyvä Digestive-keksejä
1 pieni prk päärynäsosetta (Muksu)

Täyte
250g (pehmeä rasvaton) maitorahka
200g vaniljarahkaa
2 dl rasvatonta mustikkajogurttia
150g vaniljajogurtti
300g mustikoita 
1 dl makeutusjauhetta/steviasokeria
1 tl kardemummaa
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna
9 kpl liivatelehtiä
2 rkl sitruunamehua/vettä


  1. Valmista pohja. Murskaa keksit ja sekoita tasaiseksi massaksi soseen kanssa. Irtopohjavuokaa käyttäessäsi leikkaa pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperista. Painele seos vuoan (24cm) pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään (väh. 5 min)
  3. Sekoita rahkat ja jogurtit keskenään.
  4. Soseuta mustikat makeutusjauheen ja kardemumman kanssa. Lisää rahkan joukkoon.
  5. Vaahdota valkuiaset eri kulhossa ja kääntele rahkaseoksen joukkoon. 
  6. Kiehauta sitruunamehu/vesi ja liota liivatelehden nesteeseen. Kaada hieman jäähtyneenä täytemassan joukkoon ja sekoita. 
  7. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti