sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Mansikka-lime-pistaasipähkinäpiirakka






Taivaallista. Herkullista. Suussasulavaa. Suolaista, makeaa ja raikasta. Sitä kaikkea tämä piirakka on! Ehdottomasti kokeilemisen arvoista! 

Ohjeen löysin kirjasta "500 piirakkaa ja torttua" (Karisto). Muokkasin sitä hieman. Ihana kirja pullollaan toinen toistaan ihanampia ohjeita!


Mansikka-lime-pistaasipähkinäpiirakka

Pohja:
115 g hienoksi jauhettuja pistaasipähkinöitä
8 murskattua Digestive-keksiä
55 g sokeria
1 rkl limetinkuorta raastettuna
85 g suolatonta, sulatettua ja jäähtynyttä voita

Täyte:
2 suuren kananmunan keltuaista
1 tlk (vajaa 400g) kondensoitua maitoa
1 dl tuoretta limetin mehua




Päälle:
400 g viipaloituja mansikoita
1 rkl tuoretta limetin mehua
1 rkl vettä
1 rkl sokeria
½ tl perunajauhoja tai maissitärkkelystä

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. 
  2. Voitele halkaisijaltaan 22-24cm piirakkavuoka tai pari pienempää. Itse tein 4 kpl Ikean pikkupiirakkavuokia.
  3. Yhdistä keskenään pistaasipähkinät, keksimurut, sokeri ja limetinkuori monitoimikoneessa.
  4. Lisää voi ja sekoita niin, että seoksesta tulee kosteaa. 
  5. Painele keksimuruseos piirakkavuokaan. Paista uunissa 10 minuuttia ja jäähdytä.
  6. Vatkaa keltuaiset, kondensoitu maito ja 1 dl limetin mehua keskenään. Kaada seos jäähtyneeseen piirakkapohjaan ja tasoita pinta lastalla.
  7. Paista 15 minuuttia ja jäähdytä.
  8. Asettele viipaloidut mansikat täytteen päälle sisäkkäisiin ympyröihin siten, että ne menevät osittain toistensa päälle. 
  9. Sekoita 1 rkl limetin mehua, vesi, sokeri ja perunajauhot kattilassa. Kiehauta kuorrutus keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Levitä kuorrutus mansikoiden päälle pullasudilla. 
  10. Siirrä jääkaappiin jäähtymään ja maustumaan ainakin tunniksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti