Tällaisen voileipäkakun tein poikamme 1v syntymäpäiväjuhlille. Hyvin meni kaupaksi!:)
Lohi-katkarapuvoileipäkakku
30hlöä
Täyte 1:
500g lämminsavulohta (savustimme itse tällä ohjeella)
2 maustekurkkua
1 punainen paprika
1 nippu tuoretta tilliä
n. 100 g ruohosipulituorejuustoa
n. ½ prk kermaviiliä
n. 150-200g majoneesia
valkopippuria
Täyte 2:
200 g katkarapuja
1 punasipuli + 1 rkl öljyä
2 rkl ruohosipulia
2 rkl tuoretta basilikaa
100g ruohosipulituorejuustoa
50 g sitruunatuorejuustoa
n. 100g majoneesia
(2 liivatelehteä)
vajaa 2 pss paahtoleipää (iso graham)
n. 1 pss ruisvuokaleipää
Kostutus:
5 dl kasvislientä
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa ja 100g kylmäsavulohituorejuustoa
Koristeluun:
150g kylmäsavulohta
100g katkarapuja
ruohosipulia
basilikanlehtiä
Päivä 1:
- Aloita kakun valmistaminen keittämällä kasvisliemi valmiiksi. Anna jäähtyä täytteiden valmistamisen ajan.
Täyte 1 valmistus:
- Jos savustat lohen itse, aloita siitä.
- Pilko maustekurkku ja paprika pieneksi. Hienonna lohi haarukalla. Silppua tilli. Sekoita kaikki keskenään.
- Lisää tuorejuusto, kermaviili (valuta hieman ensin) ja majoneesi sekä maun mukaan pippuria. Näiden määrät ovat suuntaa-antavia ja voit muuttaa niitä oman makumieltymyksesi mukaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa. Täyte ei saa olla liian vetistä, mutta ei myöskään liian kuivaa.
- Laita jääkaappiin maustumaan.
Täyte 2 valmistus:
- Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Tarvittaessa purista ylimääräinen vesi käsin pois. Tämä on tärkeää, ettei täytteestä tule liian vetistä!
- Pilko punasipuli mikronkestävään astiaan. Lisää öljy ja käytä mikrossa noin minuutin ajan. Tämä pehmentää sipulin kitkerää makua.
- Silppua ruohosipuli ja basilika.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kuten lohitäytteessä, tässäkin voit säädellä tuorejuuston, kermaviilin ja majoneesin määrää oman makusi mukaan.
- Jos täyte on kovin vetistä, lisää liivatelehdet: liota kylmässä vedessä 5min. Kiehauta ½dl vettä, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata kuumaan veteen. Sekoita täytteen joukkoon.
- Tarkista maku ja laita jääkaappiin maustumaan.
Kakun kokoaminen:
- Leikkaa kaikista leivistä reunat pois. Yritä selvitä mahdollisimman pienellä hävikillä.
- Kastele leivinpaperi kunnolla vesihanan alla ja purista hyvin. Kokoa kakku sen päälle.
- Aloita kakun kokoaminen asettelemalla 12 ruisvuokaleivän palasta pohjalle suorakaiteen muotoon. Jos sinulla on käytössä sopiva vuoka, kokoa kakku siihen (näin saat tasaisemmat reunat ja kakku pysyy paremmin muodossaan).
- Kostuta kasvisliemellä ja levitä lohitäytettä noin 1 cm kerros.
- Laita seuraavaan kerrokseen paahtoleipää 12 viipaletta. Kostuta. Levitä katkaraputäytettä 1 cm kerros.
- Laita taas paahtoleipää 12 viipaletta. Kostuta. Tähän väliin tulee molempia täytteitä sekaisin, yhteensä n 1 cm kerros.
- Laita viimeisenä kerroksena 12 viipaletta ruisvuokaleipää. Kostuta.
- Kääri kakku kostutettuun leivinpaperiin mahdollisimman napakaksi pakkaukseksi (tai kokoa vuokaan). Kääri vielä tuorekelmuun ja laita paketti jääkaappiin yön yli. Käännä välillä, jotta maut tasaantuvat.
Päivä 2:
Kakun koristelu:
- Poista kääreet kakun ympäriltä ja laita kakku tarjoilualustalle.
- Vatkaa kerma. Sekoita tuorejuustot kerman joukkoon. Levitä seos tasaisesti kakun päälle.
- Koristeluissa vain mielikuvitus on rajana!
Tässä vielä minun näkemykseni kakusta:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti