maanantai 28. toukokuuta 2012

Lohi-katkarapuvoileipäkakku


Tällaisen voileipäkakun tein poikamme 1v syntymäpäiväjuhlille. Hyvin meni kaupaksi!:)

Lohi-katkarapuvoileipäkakku
30hlöä

Täyte 1:
500g lämminsavulohta (savustimme itse tällä ohjeella)
2 maustekurkkua
1 punainen paprika
1 nippu tuoretta tilliä
n. 100 g ruohosipulituorejuustoa
n. ½ prk kermaviiliä
n. 150-200g majoneesia
valkopippuria 

Täyte 2:
200 g katkarapuja
1 punasipuli + 1 rkl öljyä
2 rkl ruohosipulia
2 rkl tuoretta basilikaa
100g ruohosipulituorejuustoa
50 g sitruunatuorejuustoa
n. 100g majoneesia
(2 liivatelehteä)

vajaa 2 pss paahtoleipää (iso graham)
n. 1 pss ruisvuokaleipää 

Kostutus:
5 dl kasvislientä

Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa ja 100g kylmäsavulohituorejuustoa

 Koristeluun:
150g kylmäsavulohta
100g katkarapuja
ruohosipulia
basilikanlehtiä


Päivä 1:
  1. Aloita kakun valmistaminen keittämällä kasvisliemi valmiiksi. Anna jäähtyä täytteiden valmistamisen ajan.

Täyte 1 valmistus: 
  1. Jos savustat lohen itse, aloita siitä.
  2. Pilko maustekurkku ja paprika pieneksi. Hienonna lohi haarukalla. Silppua tilli. Sekoita kaikki keskenään. 
  3. Lisää tuorejuusto, kermaviili (valuta hieman ensin) ja majoneesi sekä maun mukaan pippuria. Näiden määrät ovat suuntaa-antavia ja voit muuttaa niitä oman makumieltymyksesi mukaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa.  Täyte ei saa olla liian vetistä, mutta ei myöskään liian kuivaa. 
  4. Laita jääkaappiin maustumaan.

Täyte 2 valmistus:
  1. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Tarvittaessa purista ylimääräinen vesi käsin pois. Tämä on tärkeää, ettei täytteestä tule liian vetistä!
  2. Pilko punasipuli mikronkestävään astiaan. Lisää öljy ja käytä mikrossa noin minuutin ajan. Tämä pehmentää sipulin kitkerää makua.
  3. Silppua ruohosipuli ja basilika.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kuten lohitäytteessä, tässäkin voit säädellä tuorejuuston, kermaviilin ja majoneesin määrää oman makusi mukaan. 
  5. Jos täyte on kovin vetistä, lisää liivatelehdet: liota kylmässä vedessä 5min. Kiehauta ½dl vettä, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata kuumaan veteen. Sekoita täytteen joukkoon.
  6. Tarkista maku ja laita jääkaappiin maustumaan. 

Kakun kokoaminen:
  1. Leikkaa kaikista leivistä reunat pois. Yritä selvitä mahdollisimman pienellä hävikillä.
  2. Kastele leivinpaperi kunnolla vesihanan alla ja purista hyvin. Kokoa kakku sen päälle.
  3. Aloita kakun kokoaminen asettelemalla 12 ruisvuokaleivän palasta pohjalle suorakaiteen muotoon. Jos sinulla on käytössä sopiva vuoka, kokoa kakku siihen (näin saat tasaisemmat reunat ja kakku pysyy paremmin muodossaan). 
  4. Kostuta kasvisliemellä ja levitä lohitäytettä noin 1 cm kerros. 
  5. Laita seuraavaan kerrokseen paahtoleipää 12 viipaletta. Kostuta. Levitä katkaraputäytettä 1 cm kerros.
  6. Laita taas paahtoleipää 12 viipaletta. Kostuta. Tähän väliin tulee molempia täytteitä sekaisin, yhteensä n 1 cm kerros. 
  7. Laita viimeisenä kerroksena 12 viipaletta ruisvuokaleipää. Kostuta. 
  8. Kääri kakku kostutettuun leivinpaperiin mahdollisimman napakaksi pakkaukseksi (tai kokoa vuokaan). Kääri vielä tuorekelmuun ja laita paketti jääkaappiin yön yli. Käännä välillä, jotta maut tasaantuvat.

Päivä 2:

Kakun koristelu:
  1. Poista kääreet kakun ympäriltä ja laita kakku tarjoilualustalle.
  2. Vatkaa kerma. Sekoita tuorejuustot kerman joukkoon. Levitä seos tasaisesti kakun päälle.
  3. Koristeluissa vain mielikuvitus on rajana!

Tässä vielä minun näkemykseni kakusta:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti