Tämän piirakan idea lähti Kinuskikissalta. Alkuperäisessä ohjeessa (täällä) tehtiin pieniä piiraita, mutta itse päädyin tekemään yhden isomman piirakan. Todella maukasta!
Kasvispiirakka
Pohja:
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl ruisjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
150 g margariinia
4 ½ rkl ruokakermaa
Täyte:
1 pieni sipuli
1 pieni paprika
12 kirsikkatomaattia
150 g ruohosipulituorejuustoa
¾ dl ruokakermaa
3 munaa
3 tl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta (esim. emmental)
mustapippuria
yrttimausteita, esim. pizzamaustetta, oreganoa, basilika
ripaus chilijauhetta
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl ruisjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
150 g margariinia
4 ½ rkl ruokakermaa
Täyte:
1 pieni sipuli
1 pieni paprika
12 kirsikkatomaattia
150 g ruohosipulituorejuustoa
¾ dl ruokakermaa
3 munaa
3 tl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta (esim. emmental)
mustapippuria
yrttimausteita, esim. pizzamaustetta, oreganoa, basilika
ripaus chilijauhetta
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi yhteen margariinin kanssa. Lisää kerma. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
- Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia pannulla pienessä määrässä rasvaa. Viipaloi kirsikkatomaatit 3-4 osaan.
- Sekoita tuorejuusto ja kerma. Saat ne keskenään parhaiten sekaisin lisäämällä kermaa pienissä erissä tuorejuustoon. Lisää joukkoon kananmunat, jauhot, juustoraaste, mausteet, tomaatit ja sipuli-paprikaseos. Kaada täyte pohjan päälle.
- Paista piirakkaa n. 10-15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti