torstai 10. toukokuuta 2012

Kasvispiirakka



Tämän piirakan idea lähti Kinuskikissalta. Alkuperäisessä ohjeessa (täällä) tehtiin pieniä piiraita, mutta itse päädyin tekemään yhden isomman piirakan. Todella maukasta!


Kasvispiirakka


Pohja:
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl ruisjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
150 g margariinia
4 ½ rkl ruokakermaa

Täyte:

1 pieni sipuli
1 pieni paprika
12 kirsikkatomaattia
150 g ruohosipulituorejuustoa
¾ dl ruokakermaa
3 munaa
3 tl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta (esim. emmental)
mustapippuria
yrttimausteita, esim. pizzamaustetta, oreganoa, basilika
ripaus chilijauhetta
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi yhteen margariinin kanssa. Lisää kerma. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
  2. Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia pannulla pienessä määrässä rasvaa. Viipaloi kirsikkatomaatit 3-4 osaan. 
  3. Sekoita tuorejuusto ja kerma. Saat ne keskenään parhaiten sekaisin lisäämällä kermaa pienissä erissä tuorejuustoon. Lisää joukkoon kananmunat, jauhot, juustoraaste, mausteet, tomaatit ja sipuli-paprikaseos. Kaada täyte pohjan päälle.
  4. Paista piirakkaa n. 10-15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti