tiistai 15. toukokuuta 2012

Suklaa-mangokääretorttu



Meillä oli tänään toinen hääpäivä. <3 Emme juhlineet sitä erikseen, koska viikonloppuna juhlittiin jo äitienpäivää ja tulevana viikonloppuna on pittitossumme 1v synttärijuhlat. Halusin kuitenkin jotain hyvää tehdä, joten päädyin tällaiseen nopeaan kääretorttuun. Tämä osoittautui todella maukkaaksi yhdistelmäksi! Löysin kaupasta tuota Valion uutuutta, suklaakermaa ja siitä se idea sitten lähti.

Suklaa-mangokääretorttu


Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 1 dl omenahilloa
1 prk Valio vaahtoutuva suklaakerma
1 prk mangoa (säilyke)


  1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon varovasti.
  2. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 225 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. 
  3. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. 
  4. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Pilko mangot pienemmäksi ja sekoita vaahdon joukkoon.
  5. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ohuelti omehilloa ja sen päälle kermavaahto.
  6. Kääri leivinpaperin avulla pohja napakalle rullalle. Varmista, ettei rulla ole liian löysä ja ettei väliin jää ilmaa.
  7. Laita väh 30 min. jääkaappiin tekeytymään. Voit käyttää torttua myös vähän aikaa (puoli tuntia) pakastimessa, jolloin täytteestä tulee kivan kylmää. Toimii varsinkin kuumana kesäpäivänä!
  8. Leikkaa kääretortusta 1cm viipaleita annospaloiksi.

1 kommentti:

  1. Höh, miksiköhän mun aikaisempi kommetti ei näy..No sitä vaan, että vitsi miten alkoi tekemään mieli nyt just tuota kääretorttua! Ja että mun blogissa ois sulle tunnustus...

    VastaaPoista