sunnuntai 5. elokuuta 2012

Mudcake



Mudcake taitaa olla yksi niistää resepteistä, joista on yhtä monta versiota kuin on tekijääkin. Tässä yksi versio. Kakun olisi voinut kumota lautaselle ylösalaisin, niin olisi ollut sievempi. Mutta maku onneksi korvaa ulkonäön! :)

Tämä mehevä suklaakakku kannattaa leipoa hyvissä ajoin ja antaa ässehtyä jääkaapissa seuraavaan päivään asti - jos malttaa! ;) Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä meheväksi, ei missään nimessä kannata paistaa liian kuivaksi!

Mudcake

200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

  1. Voitele pyöreä, halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjainen kakkuvuoka.
  2. Sulalta voi kattilassa liedellä (älä polta!). Taita suklaa pienemmiksi paloiksi, lisää palat lämpimään voihin ja sulata varoen. Sekoita voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi ja jäähdytä hiukan.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti ja lisää joukkoon suklaaseos. 
  4. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. 
  5. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisen uunin alaosassa 14-15 minuuttia. 
  6. Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä sitä vielä mielellään yön yli jääkaapissa ennen tarjoamista. 
  7. Halutessasi tarjoa esim. vaahdotetun (suklaa)kerman kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti