keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Yrttimarinoidut sienet



Nämä marinoidut sienet sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Oiva lisuke esim. buffetpöytään tai vaikka salaattiin. Alkuperäinen resepti on Maku-lehdestä.

Yrttimarinoidut sienet

25 annosta

1,2 kg tuoreita herkkusieniä
6 kpl valkosipulinkynttä

Yrttimarinadi
2 dl rypsiöljyä
2 dl balsamiviinietikkaa
1 dl juoksevaa hunajaa
3/4 dl soijakastiketta
2 tl rakuunaa
1 rkl basilikaa
1 rkl rosmariinia
1/2 tl mustapippuria


  1. Leikkaa tuoreet herkkusienet neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa marinadin ainekset isoon, tiiviskantiseen kulhoon ja hölskytä sekaisin.
  3. Lisää mukaan sienet ja valkosipulit. Pane kansi kiinni ja hölskytä marinadi sienien kanssa sekaisin. Marinoi sieniä jääkaapissa 12 tuntia. Kääntele kulhoa muutaman kerran.
  4. Tarjoa yrttimarinoidut sienet esim. salaatin lisäkkeenä.


* Sienet kutistuvat marinoitumisen aikana. Voit pilkkoa marinadin joukkoon lisää sieniä, kun edelliset ovat kutistuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti