tiistai 7. tammikuuta 2014

Viherpippurikastike




Kastikkeistaan kokki tunnetaan - vai miten se oli? Kastikkeella on helppo kohentaa yksinkertaisintakin ruokalajia maun ja ulkonäön suhteen. Pitäisi todellakin opetella tekemään erilaisia kastikkeita, mutta jotenkin sitä aina tekee niitä samoja. Tässä kuitenkin yksi herkullinen kastike. Erinomaista pihvien, grillatun naudanlihan ja broilerin kanssa. Kuvassa lisäksi naudan paahtopaistia ja aurajuustoperunoita.


Viherpippurikastike

4-6 annosta

1 rkl viherpippureita
lihaa tai broileria 
1 1/4 dl kanalientä
1 1/4 dl kermaa
2 tl brandya

  1. Paista liha, ota se pannulta ja peitä foliolla. Pidä lämpimänä.
  2. Sekoita kanaliemi pannuun jääneeseen paistoliemeen. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen kiehuvaksi. Lisää kerma ja pippurit. Keitä kastiketta 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää brandy ja keitä vielä 1 minuutti. 
  3. Tarjoa kuumana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti