maanantai 10. marraskuuta 2014

Puolukkaleipä




Mehevä puolukkaleipä on helppo valmistaa. Yhdessä kulhossa sekoitetaan ainekset, kohotetaan, vaivataan alustalla ja paistetaan uunipellillä yhdeksi isoksi pannuleiväksi, josta on näppärä leikata sopivia annospaloja. Taikinasta voi halutessaan toki pyöräyttää myös sämpylät.


Puolukkaleipä


16-20 kpl

50 g hiivaa
4 dl piimää
2 dl kädenlämpöistä maitoa
2 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
½ dl vaaleaa siirappia
1 ½ - 2 dl puolukoita (tuoreet tai pakaste)
1 dl kauraryynejä
3 dl täysjyväspelttijauhoja
9 - 10 dl vehnäjauhoja

  1. Murusta hiiva kulhoon. Liuota se piimään ja maitoon. Lisää suola, öljy, siirappi, puolukat, kauraryynit sekä speltti- ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Alusta ainekset sileäksi taikinaksi. 
  2. Anna kohota leivinliinan alla noin 45 minuuttia.
  3. Vaivaa taikinaa jauhoitetulla pöydällä. Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Leikkaa taikina 16-20 ruuduksi taikinalastalla tai veitsellä. Sirottele päälle vähän vehnäjauhoja ja anna kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. 
  4. Paista leipää 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti