keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Marenki-browniekakku




Alkuperäisen suunnitelman mukaan minun oli tarkoitus tehdä jotain kevyttä ja raikasta jouluaaton jälkiruoaksi. En tiedä mitä tapahtui, mutta loppupeleissä huomasinkin tarjoavani tätä supermakeaa ja tuhtia suklaakakkua! :D Kakku on erittäin hyvää, mutta todellakin kaukana siitä kevyestä ja raikkaasta! Alkuperäisen ohjeen löysin Dr Oetkerin sivuilta (klikklik), mutta vähensin mm. sokerin määrää, koska sitä oli ohjeessa mielestä aivan liikaa. Ei siltikään jäänyt sokerihammasta kolottamaan. Vaihdoin myös täytteen eriksi. Marenkikuorrute oli mukavaa vaihtelua suklaakuorrutteeseen, mitä pääosin suklaakakuissa käytän. Tämä on suklaanystävän unelmakakku. :)


Marenki-browniekakku


Kakkupohja:
200 g tummasuklaata
250 g pehmeää voita
3 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl vahvaa kahvia
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
150 g maitosuklaata
2,5 dl vispikermaa
1,5 liivatelehteä
tilkka vettä

Italialainen marenki:
3 kananmunan valkuaista
2 ½ dl sokeria
1 dl vettä

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24-26cm) pohjalle.
  2. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.
  3. Vatkaa voi ja sokeri huolellisesti vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Kääntele taikinan joukkoon. Lisää suklaa ja kahvi. 
  4. Kaada taikina vuokaan. 
  5. Paista 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä paistamisen jälkeen.
  6. Tee täyte: Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa kerma, sekoita sula suklaa joukkoon. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatelehdet lämpimään nesteeseen (ei kiehuvaan). 
  7. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Halkaise kakku kolmeen osaan. Levitä täytettä väleihin. Nosta kakut päällekkäin. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. 
  8. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kaada vesi kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Laita sokerilämpömittari kiehuvaan seokseen ja kuumenna 120-asteiseksi.
  9. Kaada sokeriliemi ohuena, tasaisena nauhana valkuaisvaahtoon ja vatkaa koko ajan vaahtoa koneella tai käsin. Vatkaa seosta, kunnes se on hyvin paksua. Jatka vatkaamista vielä pienellä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Levitä lusikalla tai pursota marenki piirakan päälle. Voit ruskistaa halutessasi pinnan kevyesti kaasupolttimella tai kuuman grillivastuksen alla muutamia sekunteja.
  10. Tarjoa sellaisenaan tai marjojen ja hedelmäpalojen kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti