tiistai 29. joulukuuta 2015

Itsetehty sushi

Tämän vuoden aikana olen innostunut syömään sushia. Yleensä tulee haettua valmiit annokset ravintolasta, mutta olemme valmistaneet sushia myös itse. Yllättävän helppoa hommaa! Erittäin tärkeää on tuoreet raaka-aineet. Täytteiden suhteen periaatteessa vain mielikuvitus on rajana. Itse olemme käyttäneet lähinnä lohta ja kasviksia. Sushit tarjotaan soijakastikkeen, wasabitahnan ja inkiväärin kera. Paloja voi syödä käsin tai puikoilla. Varaa 5–8 sushipalaa ruokailijaa kohden. Kauniiden ja tasaisten rullien aikaansaaminen vaatii harjoitusta ja kuten huomaa, niin kuvissa on ensimmäiset ikinä itse tekemäni sushit. :D Tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin.


Makisushit

50 kappaletta

1 paketti (n. 20 g) nori-merileväarkkeja
500 g sushiriisiä
7,5 dl vettä
1 dl riisiviinietikkaa
0,8 dl sokeria
2 tl suolaa
250 g tuoretta lohifileetä
1 kurkku
1 avokado
rapeaa salaattia

Lisäksi:
wasabitahnaa
soijakastiketta
sushi-inkivääriä (säilyke)

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kurkku kapeiksi tangoiksi, poista siemenet. Leikkaa lohifileestä pitkittäin sentin paksuisia tankoja. Viipaloi avokado.
  2. Lämmitä suolalla ja sokerilla maustettua riisiviinietikkaa ja sekoita kunnes mausteet liukenevat. Kaada riisi laakeaan astiaan, sekoita mausteliemi riisiin ilmavin, leikkaavin liikkein.
  3. Tee sushit viidessä erässä. Laita leväarkki pöydälle kiiltävä puoli alaspäin. Painele käsin noin 1,5 dl riisiä arkin päälle. Jätä 4 cm arkin yläpäästä tyhjäksi. Pyyhkäise riisin keskelle sormenpäällä ohut vana wasabitahnaa.
  4. Voit tehdä joko yhden tai kahden täytteen rullia, esimerkiksi lohi-kurkku tai avokado-salaatti.
  5. Aseta riisin päälle täytettä. Kääri leväarkki täytteineen rullalle. Paina täytteitä sormilla, jotta ne pysyvät käärön sisällä. Kostuta arkin toinen pää vedellä, jolloin se liimautuu tiiviisti kiinni.
  6. Leikkaa terävällä, kostutetulla veitsellä rullasta noin kymmenen viipaletta. Tarjoa sushit mahdollisimman pian.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti