keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Omenapiirakka



Omenapiirakka päivässä pitää lääkärin loitolla vai miten se oli? =) 

Viikonloppuna bongasin todella taivaallisen omenapiirakkaohjeen täältä. Piirakka oli erittäin kaunis ja ohjekin kuulosti herkulliselta, joten pakkohan sitä oli päästä heti testaamaan! Laskiaissunnuntain kunniaksi siskoni tuli tyttärensä kanssa avuksi piirakkaa tuhoamaan. Hyvää oli! Tätä tullaan tekemään toistekin!


Perinteinen rahka-omenakakku


Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 prk (500g) maitorahkaa (itse käytin 200g sitruunanmakuista tuorejuustoa + 300g rahkaa)
2 dl kuohukermaa
2 rkl perunajauhoja
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
puolen sitruunan mehu (minä lisäsin myös raastettua sitruunan kuorta)
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
3-4 omenaa (kuorittuna ja halutessa ruusuiksi muotoiltuna) ja kanelia (halutessa myös sokeria)

  1. Valmista pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada vuokaan. Lado omenanaviipaleet täytteen päälle  Sirota päälle kanelia ja sokeria.
  3. Paista 175 asteessa n.50 min tai kunnes on kypsä. Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta.

Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun se on saanut kunnolla jäähtyä ja maustua jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköstä! Pitääpä testata joskus!

    VastaaPoista
  2. Mää tykkäsin siitä omenapiirakasta paljon ja ruusut päällä oli kivoja. =)
    -s-

    VastaaPoista