keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kanelimantelit



Kanelimanteleita löytyi jouluna useammasta herkkupaketista. Nämä oli helppotekoisia ja maistuvat varmasti muulloinkin herkutteluhetkenä kuin jouluna. :)

Kanelimantelit


3/4 dl vettä
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia
5 dl manteleita (kuorellisia)

  1. Mittaa kattilaan vesi, 2 dl sokeria, vaniljasokeri ja kaneli. Kuumenna kiehuvaksi keskilämmöllä koko ajan sekoitellen. Kun sokeri on liennut ja neste kiehuu, lisää mantelit. Lisää lämpöä ja sekoittele koko ajan, 5–7 minuuttia.
  2. Kun vesi on lähes haihtunut ja neste muuttunut siirapiksi, vähennä lämpöä ja lisää 1/2 dl sokeria koko ajan sekoittaen.
  3. Kaada mantelit leivinpaperin päälle työlaudalle heti, kun sokeri on sekoittunut niihin tasaisesti.
  4. Levitä kanelimantelit tasaisesti jäähtymään. Purkita tai pussita kanelimantelit kolmeen pussiin jäähtyneinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti