Kanelimanteleita löytyi jouluna useammasta herkkupaketista. Nämä oli helppotekoisia ja maistuvat varmasti muulloinkin herkutteluhetkenä kuin jouluna. :)
Kanelimantelit
3/4 dl vettä
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia
5 dl manteleita (kuorellisia)
- Mittaa kattilaan vesi, 2 dl sokeria, vaniljasokeri ja kaneli. Kuumenna kiehuvaksi keskilämmöllä koko ajan sekoitellen. Kun sokeri on liennut ja neste kiehuu, lisää mantelit. Lisää lämpöä ja sekoittele koko ajan, 5–7 minuuttia.
- Kun vesi on lähes haihtunut ja neste muuttunut siirapiksi, vähennä lämpöä ja lisää 1/2 dl sokeria koko ajan sekoittaen.
- Kaada mantelit leivinpaperin päälle työlaudalle heti, kun sokeri on sekoittunut niihin tasaisesti.
- Levitä kanelimantelit tasaisesti jäähtymään. Purkita tai pussita kanelimantelit kolmeen pussiin jäähtyneinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti