maanantai 3. syyskuuta 2012

Puurosämpylät



Varmaan jokaisessa perheessä on tuttu ilmiö, että joskus aamupuuroa tulee keitettyä liikaa. Sitten pitää miettiä, että mitä sille loppupuurolle tekisi? Ei viitsisi aina roskiinkaan heittää.. Hyvä idea on leipoa vaikka sämpylöitä! Leivoin nämä sämpylät näppituntumalla, joten tarkkoja määriä aineksista en voi antaa. Ja toki esim jauhojen määrään vaikuttaa se, että kuinka paljon sitä puuroa on jäänyt yli. Tässä kuitenkin summittainen ohje:

Puurosämpylät
n. 18 kpl

n. 4 dl puuroa
n. 3 dl vettä
n.7-9dl sämpyläjauhoja
1 pss kuivahiivaa
muutama rkl öljyä

  1. Lisää vesi puuron joukkoon ja lämmitä reilusti kädenlämpöiseksi. Laita nestettä sen verran, että puurosta tulee hyvin löysää.
  2. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista.  Lisää jauhot puuron joukkoon. Jauhoja ja puuroa tulee yhteensä suurin piirtein 12-14 dl. Jauhoja on sopiva määrä, kun taikinasta alkaa vaivatessa muodostua pallo, joka irtoaa kulhon reunoista.
  3. Lisää öljy ja vaivaa taikina hyväksi.
  4. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
  5. Pyörittele taikina tangoksi ja jaa se noin 18 yhtä suureen osaan. Pyörittele osat palloiksi ja aseta leivinpaperilla peitetylle pellille. 
  6. Kohota 15 minuuttia.
  7. Paista 225 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Meillä harvoin jää puuroa yli, mut hyvä vinkki jos niin joskus käy ;)
    Blogissani ois sulle tunustus...;)

    VastaaPoista