keskiviikko 21. marraskuuta 2012

AvokadopastaNo niin, pakkohan se oli itsekin kokeilla tätä joka paikassa hehkutettua avokadopastaa! Alkuperäinen resepti löytyy Safkaa -keittokirjasta. 

Oli hauska käydä Citymarketissa shoppailemassa aineksia pastaan. Juustohyllyssä Pecorinon kohdalla ammotti tyhjä aukko hyllyssä. Kaikki muut ainekset olivat jo kasassa, joten päätin kysyä myyjältä, että sattuisiko heillä olemaan kyseistä juustoa varastossa (hän kun oli siinä lähellä purkamassa kuormaa). Myyjä pahoitteli, että eipä ole sitä juustoa ja kysäisi samalla olenko kenties tekemässä "sitä avokadopastaa, mitä kaikki tekee". Pakkohan se oli myöntää, että sitäpä juurikin, jolloin meitä kumpaakin alkoi naurattaa. Koska kyseistä juustoa ei ollut tarjolla tähän hätään ehdotti hän tilalle Manchego-juustoa, joka on myös lampaanmaidosta valmistettua kovaa juustoa ja siis hyvin samantyyppistä kuin Pecorino. Otin sitten sitä. Hyvin toimi, vaikken tiedä onko suurikin ero alkuperäiseen ohjeeseen.

Miltä pasta sitten maistui? Hyvää se oli. Nopea valmistaa ja toimii varmasti hyvin arki-iltojen pelastuksena. Ei ehkä ihan kaiken sen hehkutuksen arvoista, mutta uskon kuitenkin, että meillä tätä tullaan tarjoamaan toistekin. Toiset ovat arvostelleet, ettei pasta ole enää kummoista uudelleen lämmitettynä. No, niinhän se tuppaa olemaan vähän jokaisen tämäntyyppisen pastan kanssa. Silti uskallan olla eri mieltä, ainakin meillä meni helposti alas myös myöhemminkin! ;)

Tässä vielä ohje:

Avokadopasta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si
1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)
1 li­met­ti
2 kyp­sää avo­ka­doa
suo­laa
mus­ta­pip­pu­ria
1/2 dl olii­vi­öl­jyä
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa (käytin siis manchegoa)
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia
400–500 g spa­get­tia

  1. Voit teh­dä kas­tik­keen suo­raan tar­joi­lu­kul­hoon, jos­sa kan­nat pas­tan pöy­tään. Pil­ko valko­si­pu­li ja chi­li, lai­ta ne kul­hoon. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avulla kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te.
  2. Pis­tä hom­ma se­kai­sin lu­si­kan avul­la, mais­ta. Kas­tik­kees­sa tu­lee ol­la tar­peek­si suo­laa, muu­ten lop­pu­tu­los on mau­ton.
  3. Kei­tä spa­get­ti al den­te -kyp­syy­teen hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä.
  4. Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le spa­get­ti kas­tik­keen kimp­puun.
  5. Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti