sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Sitruunatorttu









Raikas, sitruunainen kreemitäyte tekee tästä tortusta suussa sulavaa! Jos malttaa kakun antaa maustua seuraavaan päivään, on lopputulos entistä parempi!:) Sopii hyvin kahvipöytään ja viikonlopun herkutteluun. Ohje Leivotaan-lehdestä (loka-joulukuu2012). Kreemiä voisin kuvitella myös täytekakun täytteeksi tai vaikka samalla idealla sovellettuna jäätelöksi...hmm, pitääpä laittaakin harkintaan tuo jäätelö!;)


Sitruunatorttu


Kakku
2 munaa
3 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori ja mehu
1 appelsiinin mehu
150 g voita

Sitruunakreemi
1 sitruunan kuori ja mehu
1 ½ dl sokeria
3 munaa
2 rkl kylmää voita

Kuorrutus
50 g huoneenlämpöistä voita
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 limetin mehu


Valmista kakku:
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon. 
  2. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Lisää jauhoseos munasokerivaahtoon. 
  3. Pese sitrukset. Lisää raastettu sitruunankuori sekä sitruunan ja appelsiinin mehut. Sekoita taikina tasaiseksi. 
  4. Kaada taikina voideltuun (20-24cm halkasija) irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä.


Valmista kreemi:
  1. Pese sitruuna. Sekoita raastettu kuori ja -mehu, sokeri ja munat teräskulhossa. 
  2. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoita kreemiä, kunnes se paksuuntuu, mutta ÄLÄ anna kiehua.
  3. Ota kulho pois kattilan päältä. Lisää joukkoon voi voimakkaasti sekoittaen. 
  4. Jäähdytä.


Kakun kokoaminen:
  1. Leikkaa kakku leveyssuunnassa kahtia. Levitä sitruunakreemi torttupohjan päälle ja nosta toinen puoli kanneksi.
  2. Vatkaa kuorrutteen ainekset jämäkäksi, mutta ilmavaksi kuorrutteeksi. 
  3. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. 
  4. Koristele suklaarouheella ja limettiviipaleilla.
  5. Säilytä jääkaapissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti