tiistai 4. joulukuuta 2012

Uunissa haudutetut porsaankyljykset päärynöiden ja minttuisen leipäkastikkeen kera



 

 


Usein käy niin, että porsaankyljykset kuivuvat herkästi. Tämän herkullisen marinadin ansiosta liha pysyy ihanan mureana ja pehmeänä. Lisukkeena tarjottavat päärynät ja juurekset sekä minttuinen leipäkastike ovat myös mukavaa vaihtelua peruspotulle. Alkuperäinen ohje on Jamie Oliverin kirjasta "Alastoman kokin paluu".
Huomioithan, että lihan olisi hyvä marinoitua vähintään muutama tunti, jotta se ehtii maustua kunnolla! 

Uunikyljykset minttuisen leipäkastikkeen kera

4 annosta

8 possunkyljystä
rosmariini-valkosipuli-sitruunamarinadi (täällä)
3 palsternakkaa (pese ja kuori)
3 päärynää
700 g perunoita (pese ja kuori, lohko tarvittaessa)
suolaa ja mustapippuria
minttuinen leipäkastike (täällä

  1. Tee marinadi erillisen ohjeen mukaan ja marinoi lihoja siinä 1-6 tuntia. 
  2. Poista päärynöistä siemenkodat. Leikkaa jokainen päärynä ja palsternakka pituussuunnassa neljään osaan. 
  3. Kumoa kyljykset marinadeineen uunivuokaan. Nostele palsternakat, päärynät ja perunat mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita, jotta marinadi peittää kaiken. 
  4. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 45 minuutista tuntiin kyljysten paksuuden mukaan.
  5. Lihan kypsyessä valmista leipäkastike. Lusikoi sitä kuumien kyljysten päälle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti