sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Granaattiomena-juustosalaatti



Uusin lempparini lisukesalaateissa, olkaa hyvä!:) Toimii hyvin myös vaikka illanistujaisissa. Löysin ohjeen Maku-lehdestä ((6/2012).

Granaattiomena-juustosalaatti

6 annosta

1 granaattiomena
1 dl (50g) saksanpähkinöitä
200 g Ruska-munajuustoa
1 rkl öljyä
1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 rasia (70g) vuonankaalia

Kastike:
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä


  1. Viipaloi granaattiomena ja ota sen siemenet talteen. Rouhi pähkinät karkeasti ja paahda ne kevyesti pannulla. Lohko juusto ja paista lohkot kevyesti öljyssä molemmin puolin. 
  2. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Revi isoimmat lehdet pieneksi. Asettele tarjoiluvadille. Asettele jäähtyneet juustoviipaleet salaatinlehtien joukkoon. 
  3. Sekoita kastikeainekset esim. pienessä pullossa (pilttipurkki käy tähän:)) ja kaada tasaisesti salaatin päälle. 
  4. Koristele paahdetuilla pähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti