lauantai 16. helmikuuta 2013

Osso Bucco



Osso Bucco on ruokaa, jota olen halunnut jo kauan tehdä, mutta jostain syystä en ole tehnyt. Viime viikonloppuna sitten ostimme vihdoin naudan potkapaloja eli osso buccoa ja teimme tätä herkullista pataruokaa. Reseptejä selaillessa näyttäisi yllättäen tästäkin herkkuruoasta olevan monta eri versiota. Tässä meidän versio, joka on taas saanut vivahteita useammasta reseptistä.:) Liha on ihanan mehevää, se suorastaan sulaa suussa ja eipä paljon tarvitse veitsen kanssa taistella, jotta lihan saisi irti luusta. Se nimittäin irtoaa kuin itsestään. Aikaahan tähän menee useampi tunti, joten ei ehkä ole mitään arkiruokaa. Tarkoituksemme oli valmistaa milanolaista risottoa kaveriksi, mutta jostain syystä risotto ei onnistunut tällä kertaa, joten en julkaise sitä reseptiä vielä. 


Osso Bucco

4 annosta

4 potkanpalaa (osso bucco)
2-4 sipulia
1 purjo
1 purkki säilöttyjä, kokonaisia tomaatteja
1 -2 porkkanaa
4 rkl vehnäjauhoja
1 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
voita
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria 

Gremolata 


½ ruukkua tuoretta persiljaa
2 silputtua valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori + mehua
oliiviöljyä


  1. Pilko sipulit ja purjo, leikkaa porkkanat ohuiksi kiekoiksi. Kuumenna voi ja öljy, kuullota sipuleita, purjoa ja porkkanaa hetki, kunnes ne pehmenevät. Ota pois pannulta.
  2. Laita jauhot lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla. Leivitä potkanpalat jauhossa. Ruskista kuumalla pannulla voissa ja öljyssä molemmilta puolilta.
    Kaada kanaliemi ja viini hitaasti ja sekoittaen lihojen sekaan ja kiehauta. Lisää sipuli, purjo, porkkanat ja tomaatit pataan. Hauduta uunissa miedolla lämmöllä (125-150) erittäin mureaksi pari tuntia.
  3. Tee Gremolata. Silppua persilja ja valkosipuli, raasta sitruunan kuori. Sekoita, lisää tilkka sitruunamehua ja oliiviöljyä.
  4. Tarjoa osso bucco perunoiden tai risoton kera. Viimeistele gremolata keolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti