perjantai 22. helmikuuta 2013

Vadelma-suklaaruudut




Äkkimakea. Sillä sanalla kuvailisin tätä todella täyteläistä suklaaherkkua.:) Nopea tehdä ja makeannälkää taltuttamaan riittää pieni pala. Kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Vadelma-suklaaruudut

15-20 palaa

Suklaataikina
300 g tummaa suklaata
200 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Tuorejuustotaikina
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl (jäisiä) vadelmia

  1. Vuoraa pieni (noin 20x30cm) uunipannu leivinpaperilla.
  2. Valmista suklaataikina. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa sokeri ja ja munat vaahdoksi. Lisää vaahto haaleaan suklaavoiseokseen. Lisää jauhot ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Valmista tuorejuustotaikina. Sekoita kaikki ainekset vadelmia lukuunottamatta keskenään kulhossa. 
  4. Kaada suklaataikina uunipannulle. Levitä sitten tuorejuustotaikina suklaataikinan päälle. Tasoita veitsellä tai nuolijalla. Painele vadelmat tasaisesti taikinan päälle.
  5. Paista suklaaruutuja 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Jääkaapissa ruuduista saa jähmeämpiä ja helpommin leikattavia, joten kannattaa laittaa sinne, kun kakku on jäähtynyt ensin huoneenlämmössä riittävästi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti