maanantai 15. syyskuuta 2014

Munakasrulla



Munakasrullan täytteiden suhteen vain mielikuvitus on rajana! Siihen sopii jauheliha, mutta myös esim savukalatäyte on oikein passeli. Tämä ohje on muokattu Valion sivuilta. Täytteestä saa halutessa kevyempää vähentämällä juuston ja kerman määrää. Kerman tilalla voi käyttää myös vaikka rahkaa. Se sopii lounaaksi tai vaikkapa iltapalaksi.

Munakasrulla


Munakastaikina
5  dl maitoa
5 munaa
2/3  tl suolaa
1/2  ruukkua tuoretta basilikaa ja / tai persiljaa
2  dl vehnäjauhoja
1/2  tl leivinjauhetta

Jauhelihatäyte
400 g vähärasvaista naudanjauhelihaa
1 rkl voita
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
pala purjo
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 suolakurkku
5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 2 dl  juustoa
1 omena

Pinnalle
n. 1/2 dl  juustoa


  1. Sekoita maito, munat, suola ja suikaloitu basilika kulhossa. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita.
  2. Päällystä korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla. Kaada seos pellille.
  3. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. 25 min tai kunnes kypsä. Valmista paistamisen aikana täyte.
  4. Täyte: Paista jauheliha voissa pannulla. Mausta.
  5. Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Lisää pannulle. Paista pari min.
  6. Ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoita.
  7. Lisää kerma, tomaattipyree, kuutioitu suolakurkku ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Hauduta 5 min.
  8. Kumoa kypsä munakaslevy toiselle leivinpaperille. Levitä jauhelihatäyte. Ripota päälle raastettu juusto ja omena pieninä kuutioina.
  9. Kääri munakaslevy rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä saumapuoli alaspäin.
  10. Nosta rulla takaisin uunipellille tai uuninkestävään tarjoiluastiaan. Ripota juustoraasteet rullan pinnalle.
  11. Kuorruta uunin keskiosassa 200 asteessa n. 5 min.
  12. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti