perjantai 13. helmikuuta 2015

Sydänpullia ystävälle






Huomenna on ystävänpäivä ja sunnuntaina laskiainen. Sen kunniaksi voisi pyöräyttää vaikka sydänpullat, eiköstä vaan! <3

Tämä taikina on siitä hauska, että se kohoaa vain ylöspäin, eli voi tehdä vaikka minkä muotoisia pullia. Taikina ei siis leviä uunissakaan. Pilttitossu oli reipas leipuriapuri tässä projektissa. Erityisesti tähtipullat olivat hänen mieleen. Laskiaispulliahan näistä saa, kun halkaisee pullan kahtia ja laittaa väliin kermavaahtoa ja hilloa. Ohjeesta riittää isommallekin porukalle tai pakkaseen vierasvaraksi. :)


Sydänpullat


4 kananmunaa
300 g sokeria
1 rkl kardemummaa
60 g tuorehiivaa
5 dl maitoa
1 tl suolaa
300 g voita
n. 1kg vehnäjauhoja

Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään.
Yhdistä kädenlämpöiseen maitoon kardemumma, hiiva ja suola. 
Lisää munasokerivaahto ja vehnäjauhot. 
Yhdistä loppuvaiheessa sulatettu jäähdytetty voi. 
Alusta ja kohota taikina.
Kauli taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla pullia. Kohota.
Voitele kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti