perjantai 17. huhtikuuta 2015

Dumle-brookie




Pullanmurun synttäreillä oli tarjolla myös mm. Dumle-brookieseja. Törmäsin ohjeeseen sopivasti kaverin Facebook-sivulla juuri, kun mietin jotain uutta tarjottavaa juhliin. Alkuperäinen ohje löytyy Fazerin sivuilta. Todellisia äkkimakeita herkkupaloja! Tulee mieleen aiemmin tekemäni Geisha-brookiet. Tällä kertaa leikkasin palaset jo valmiiksi pieniksi suupaloiksi (noin 2cm halkaisija), koska nämä ovat todella makeita. 

Olisko tässä viikonlopun kahvipöytään sopiva herkku? :)

Dumle-brookie



Brownietaikina

100 g voita tai margariinia
150 g tummasuklaata
2 dl  sokeria
1/2 dl  fariinisokeria (käytin muscovadoa)
3 munaa
2 dl vehnäjauhoa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
                             ripaus suolaa


Cookie-taikina

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 pussia (110 g) Dumle-makeisia


  1. Valmista ensin brownietaikina. Sulata voi ja suklaa kattilassa. 
  2. Lisää sokerit ja anna seoksen jäähtyä hetki. 
  3. Lisää kananmunat samalla voimakkaasti sekoittaen. 
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinan joukkoon. 
  5. Kaada brownietaikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (25 x 30 senttiä) ja laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.
  6. Valmista cookietaikina. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva sekä sokerit. 
  7. Lisää munat samalla sekoittaen. 
  8. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. 
  9. Saksi tai leikkaa Dumlet paloiksi ja lisää taikinaan. 
  10. Lusikoi cookie-taikina vuokaan brownietaikinan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 35 minuuttia. 
  11. Anna brookien jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti