lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kukkakorikakku





Olenkin jo kertonut maaliskuussa pidetystä kakkukoristekurssista. Päivän päätteeksi nautimme kakkukahvit, johon valmistimme yhdessä kuvanmukaisin kukkakorikakun. Tai minä siis leivoin ja täytin kakun jo kotona valmiiksi ja kurssilla sitten koristelimme  ja söimme kakun. Tämä on aika helppo valmistaa ja tähän voi vaikka käyttää kaikki ylijäämäkukat, jos on jäänyt käyttämättä aiemmin tehdyistä koristeista. Tästä näyttävä kakku vaikka äitienpäiväksi tai kevään muihin juhliin! :)

Huomasin ohjetta kirjoittaessa, että pursotusohjetta on todella vaikea kirjoittaa ilman kuvia! Täytyypä joku kerta ottaa kuvia pursotusvaiheista, niin on huomattavasti helpompi hahmottaa, miten ne tehdään! :) Nyt täytyy tyytyä kirjallisiin ohjeisiin. 

Alkuperäinen idea on Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta. 


Kukkakorikakku


Pohja 
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2,5 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiini: kuori raastettuna ja mehu puristettuna
4 liivatelehteä

Kostutus
2 dl appelsiinimehua 

Kuorrutus
2 dl kermaa
3 rkl kaakaojauhetta
500 g tomusokeria
200 g suolatonta voita
150 g tummaa suklaata

  1. Valmista pohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele munasokerivaahdon joukkoon.
  3. Kaada leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225'C:ssa n. 8-10 min.
  4. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kolme suorakaiteen muotoista palaa. Kokoa kakku suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 25 cm x 11 cm, käytin leipävuokaa).
  5. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää kermavaahdon joukkoon. Mausta sokereilla. 
  6. Pehmennä liivatelehdet ja liuota kuumennettuun appelsiinimehuun. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  7. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. 
  8. Laita kakkupohja alimmaiseksi. Kostuta appelsiinimehulla. Laita puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkupohja ja kostuta. Lisää loput täytteestä ja laita viimeinen kakkupohja päälle. Kostuta. Laita kelmu päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 
  9. Kumoa kakku seuraavana päivänä ja aseta tarjoilualustalle niin, että kakun kapeampi puoli on alaspäin. 
  10. Valmista kuorrutus. Vaahdota kerma ja lisää kaakaojauhe sekaan. Peitä kakku kaakaokermavaahdolla.
  11. Vatkaa tomusokeri ja pehmeä voi kuohkeaksi, lisää lopuksi sulatettu suklaa joukkoon ja sekoita hyvin. Laita täyte pursotinpussiin, käytä pientä koripunostyllaa.
  12. Pursota ensin suora pystyviiva kakun laitaan. Pursota suoran pystyviivan päältä poikkiviivat, jätä tyllan levyinen rako niiden väliin. Jatka koripunosta pursottamalla poikkiviivojen päähän taas pystyviiva. Jatka pursottamista aloittaen pystyviivojen välissä olevista tyhjistä aukoista. Jatka samalla tavalla, kunnes koripunos on valmis. 
  13. Koristele kakku sokerimassasta tehdyillä kukilla, lehdillä ja perhosilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti