sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Lättykestit

Lättyjä perinteisimmin mansikoiden ja kermavaahdon kera

Lättyjä ja mantsikanmolluskoja, nam!:) Yhtäkkiä alkoi lättyhammasta kolottaa, joten eilen meillä syötiin lättyjä iltapalaksi. Ensin suolaisella täytteellä ja jälkkäriksi vielä makealla. Olisipa ollut tuoreita kotimaisia mansikoita, niin olisi ollut ihan täydellinen makunautinto. Tällä kertaa piti vielä kuitenkin tyytyä pakastimen lähes viimeisiin viime kesän marjoihin. Hyviä ne oli nekin. Ja pitäähän ne syödä pois uusien tilalta, eiköstä vain!:)

Lättytaikina


2 kananmunaa
1 l maitoa
6 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
100 g voita sulatettuna

  1. Riko kulhossa munien rakenne.
  2. Sekoita joukkoon maito ja jauhot. Mausta suolalla. 
  3. Lisää joukkoon sulatettu rasva.
  4. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  5. Paista isoja tai pieniä lettuja pannulla. 
  6. Tarjoa makean tai suolaisen täytteen kera.

Suolainen täyte lätyille:
yksinkertaistettu versio tästä

1 prk tonnikalaa
1 prk kermaviiliä
1 kevätsipuli silputtuna
sitruunapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa.




Lätyt maistuvat myös suolaisen täytteen kanssa

1 kommentti:

  1. Kun saadaan muurikka taas kesäteloille niin pitää tehdä myös tuollasia suolasia! nami!

    VastaaPoista