tiistai 31. toukokuuta 2016

Vinkkejä voileipäkakun koristeluun

Nyt on se aika vuodesta, kun juhlitaan ylioppilaita ja ammattiin valmistuvia. Voileipäkakku kuuluu moneen juhlaan. Tässäpä muutama yksinkertainen vinkki, millä saa helposti näyttävyyttä kakkujen koristeluun.


Ruusut 

Ruusuja on helppo tehdä esim. tomaatin kuorista. Leikkaa terävällä veitsellä ohuita siivuja tomaatin kuoresta:Aloita ruusun kokoaminen keskeltä ulospäin. Asettele kuoria hieman limittäin ympyrän muotoon. Ei haittaa, vaikka "terälehdet" ovat hieman eri kokoisia. Näin saat ruusulle elävyyttä. Kuvassa oleva ruusu on tehty keskelle kakkua. Mittaa ja merkkaa kevyesti kuorrutteen päälle kakun keskikohta ennen koristeiden laittamista. Merkkiviivat jäävät koristeiden alle, mutta tuovat ryhtiä kakkuun, kun ruusu on oikeassa kohdassa:
Lihakakkuun voi tehdä täytteeseen sopivista leikkeleistä rullia ruusun ympärille. Leikkeleistä voi toki tehdä myös ruusuja samalla periaatteella kuin tomaatistakin pyörittelemällä:Kuva valmiista ruususta. Tässä on erivärisistä tomaateista tehty ruusut kakun kulmiin ja keskelle. Basilikanlehdet ovat oivallisia ruusun lehtiä. Yksittäisistä ruohosipuleista voi tehdä tuollaisia kiehkuroita ruusun kaveriksi:


Ilman kulmaruusuja:

           

Punasipulikukka:

Punasipulista saa kauniin "kukan" leikkaamalla terävällä veitsellä varovasti ohuita terälehtiä. Leikkaa ensin kannasta pala, jotta saat tasaisen pohjan. Älä leikkaa terälehitä ihan pohjaan asti, jotta kukka pysyy kasassa. 
Valmis kakku. Punasipulin kaveriksi tehty lohesta ruusukkeita:


Viimeistele koristelu kauniilla pursotuksilla. Itse tykkään käyttää kerma+tuorejuusto tai kerma+rahkaseosta. Näillä yhdistelmillä saa jämäkkää, helposti pursotettavaa ja muotonsa pitävää massaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti