keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Minttu-suklaajuustokakku







Pullanmurun synttäreillä tarjottiin My Little Pony -kakun lisäksi myös mm. tätä minttu-suklaajuustokakkua. Minun juustokakut syntyvät usein kokeilevan keittiön periaatteella, niin tämäkin kakku. Kaupassa törmäsin Valion uutuuteen, minttu-suklaarahkaan. Siitä se ajatus sitten lähti. Tässä kakussa on siis kaksi hyydytettyä kerrosta ja päällä sulatettua suklaata. Koristeena pätkiksiä ja tummaa suklaata. Käytin maitosuklaakerrokseen kokeilumielessä valion toista uutuutta, suklaatuorejuustoa, mutta voit aivan hyvin käyttää myös maustamatonta tuorejuustoa. Harmittaa näin jälkikäteen, ettei tullut otettua kuvaa leikatusta kakkupalasta. Siitä olisi nähnyt paremmin eri kerrokset. Jos haluat enemmän mintun makua, suosittelen vaihtamaan keksit vaikka minttudominoihin.


Minttu-suklaajuustokakku


Pohja:
180 g Digestive
75 g voita

Minttu-suklaatäyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g minttu-suklaarahka
100 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
100 g minttusuklaarakeita (Pirkka)
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Maitosuklaatäyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa (suklaa tai maustamaton)
100 g maitosuklaata
2 liivatetta
tilkka vettä

Suklaakuorrute:
100 g tummasuklaata
nokare voita
½ dl kuohukermaa

  1. Valmista pohja: Pingota irtopohjavuoan (22-24cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita keskenään ja levitä vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Täyte 1: Vaahdota kerma. Lisää rahka ja tuorejuusto joukkoon. 
  3. Rouhi suklaa karkeaksi ja lisää massan joukkoon.
  4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kiehauta vesi. Purista liivatteista vesi ja sulata kuutmaan nesteeseen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. 
  5. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään toisen kerroksen valmistamisen ajaksi.
  6. Täyte 2: Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. 
  7. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää täytteeseen. 
  8. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kiehauta vesi. Purista liivatteista vesi ja sulata kuumaan nesteeseen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte edellisen päälle ja jäähdytä kunnolla (miel. yön yli) jääkaapissa ennen suklaakuorrutteen lisäämistä. Voit myös pakastaa kakun ennen suklaata.  
  9. Kuorrute: Sulata suklaa ja kerma. Lisää nokare voita. Kaada kakun päälle. Anna valua reunoja pitkin. Koristele eilaisilla suklailla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti