perjantai 29. tammikuuta 2016

Baileys-juustokakku



Täyteläistä juustokakkua aikuiseen makuun! 

Itse käytin kinuskina keitettyä kondensoitua maitoa, mutta voit käyttää myös valmista. Kondensoidusta maidosta saa helposti kinuskia keittämällä avaamatonta purkkia 3h. Pidä huoli, että purkki on koko ajan hiljalleen kiehuvan veden alla. Anna purkin jäähtyä ennen avaamista, koska kinuski on kiehuvan kuumaa!


Baileys-juustokakku


Pohja:
175 g Oreokeksejä
50 g voita

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl tomusokeria
250 g mascarponea
1,5 dl kermalikööriä (Baileys)
0,5 dl kinuskia (keitetty kondensoidusta maidosta)
7 liivatelehteä
70 g tummaa suklaata
(1 rkl voita)


  1. Valmista pohja. Murskaa Oreo-keksit. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa. Pingota irtopohjavuoan (22cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksimurska vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita mascarpone ja kinuski joukkoon.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Kiehauta likööri. Sulata liivatelehdet liköörin joukkoon. Kaada täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita halutessasi joukkoon nokare voita, jolloin suklaasta tulee kiiltävämpää. Koristele kakku sulalla suklaalla esim. lusikoimalla pieniä ympyröitä kakun pinnalle. Vedä hammastikulla viivoja ympyrästä toiseen. Aloita ulkoreunasta ja kulje spiraalimaisesti kohti keskustaa. Näin saat kakun pinnalle kuvioitua sydännauhan. 

2 kommenttia: