keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Puolukkapatonki





Näihin herkullisiin, rustiikkisiin patonkeihin saa helposti upotettua puolukoita pakastimen kätköistä. Marjat tekevät patongista ihanan mehevän. Sopii hyvin keiton tai salaatin kaveriksi ja sellaisenaan syötäväksi. 


Puolukkapatonki

4 kpl

25 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 dl puolukkahilloa
3 dl ruisjauhoja
12-13 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl puolukoita


  1. Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. 
  2. Lisää suola, öljy, hillo ja ruis- ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Alusta taikinaa voimakkaasti muutama minuutti. Lisää lopuksi puolukat.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla  noin 50 minuuttia. 
  4. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele osat noin 30 cm pituisiksi pötköiksi jauhotetulla alustalla.
  5. Nosta pötköt leivinpaperoidulle pellille. Viillä taikinoihin vinoja viiltoja terävällä veitsellä.
  6. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  7. Paista 250 asteisen uunin keskitasolla 12-14 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti