Näihin herkullisiin, rustiikkisiin patonkeihin saa helposti upotettua puolukoita pakastimen kätköistä. Marjat tekevät patongista ihanan mehevän. Sopii hyvin keiton tai salaatin kaveriksi ja sellaisenaan syötäväksi.
Puolukkapatonki
4 kpl25 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 dl puolukkahilloa
3 dl ruisjauhoja
12-13 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl puolukoita
- Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
- Lisää suola, öljy, hillo ja ruis- ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Alusta taikinaa voimakkaasti muutama minuutti. Lisää lopuksi puolukat.
- Anna taikinan kohota liinan alla noin 50 minuuttia.
- Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele osat noin 30 cm pituisiksi pötköiksi jauhotetulla alustalla.
- Nosta pötköt leivinpaperoidulle pellille. Viillä taikinoihin vinoja viiltoja terävällä veitsellä.
- Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
- Paista 250 asteisen uunin keskitasolla 12-14 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti