keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Suklaakakkua mustaherukkamoussella (laktoositon)



Tässä on kakku, jota olen muokannut moneen eri makuun täytteitä vaihtamalla. Aina yhtä herkullista! Tällä kertaa tein laktoosittoman kakun mustaherukkamoussella. 

Suklaa-mustaherukkakakku


Pohja:
150 g laktoositonta tummaa suklaata
150 g laktoositonta voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g mustaherukoita
2,5 dl laktoositonta vispikermaa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Kostutus:
2 dl omenamehua

Kuorrutus:
1 dl laktoositonta kuohukermaa
200 g laktoositonta tummaa suklaata


  1. Valmista pohja. Sulata suklaa ja voi pinnoitetussa kattilassa, nosta jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut ja siivilöidyt jauhot joukkoon. 
  2. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22-24 cm). 
  3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40-50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan. 
  4. Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Soseuta marjat ja sekoita kerman joukkoon. Kiehauta vesi ja liuota liivatteet kuumaan (ei kiehuvaan) nesteeseen. Kaada vaahdon joukkoon ohuena nauhana.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  6. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Laita alin pohja vuoan pohjalle. Kostuta omenamehulla. Laita puolet täytteestä pohjan päälle. Nosta toinen kakkupohja päälle ja kostuta sekä täytä samalla tavalla. Kostuta vielä päälle tuleva ylin kakkupohja. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi (tai yön yli) jähmettymään. 
  7. Valmista kuorrutus. Laita kuohukerma ja pilkottu suklaa vesihauteeseen kattilaan. Kuumenna niin, että suklaa sulaa, älä keitä! Sekoita tasaiseksi. 
  8. Kaada kakun päälle sula suklaa. Levitä tasaiseksi paletilla tai lastalla.
  9. Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti