sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kinkku-meetvurstivoileipäkakku





Joulun alla tein pyynnöstä voileipäkakun ja täytekakun siskon työkaverille tupareihin. Toiveena oli jotain hyvin maistuvaa=suolaista. Olen tällä täytteellä tehnyt ennenkin ja jälleen kerran tämä sai kyllä positiivisen vastaanoton!:)  Antamani täytemäärät ovat suuntaa-antavia. Tärkeää on maistella täytettä jo tekovaiheessa. Kannattaa myös muistaa, että maut vahvistuvat ja tasoittuvat kakun maustuessa jääkaapissa.

Yleisohjeena voileipäkakun menekistä voidaan sanoa, että 1 kg:n kakusta riittää noin 10 henkilölle. Yleensä leivän osuus on noin 300g, kostutus noin 150g, täytteiden noin 300g ja kuorrute koristeluineen noin 250g. Toki siihen vaikuttaa myös muut tarjottavat.


Kinkku-meetvurstivoileipäkakku

20 hlöä

600g täysjyväpaahtoleipää (reunojen leikkaamisen jälkeen)

Kostutus:
½ l kasvis(- tai liha)lientä

Kinkkutäyte:
350 g pala saunapalvikinkkua pieneksi pilkottuna
1-2 kpl maustekurkkua pieneksi pilkottuna
1-2 rkl sinappia
ruohosipulisilppua maun mukaan
1 dl majoneesia
½ prk ruohosipulituorejuustoa
½ prk kermaviiliä
pippuria maun mukaan

Meetvurstitäyte:
200g meetvurstia pieneksi pilkottuna
1 punainen paprika pieneksi pilkottuna
1 dl majoneesia
½ prk ruohosipulituorejuustoa
½ prk kermaviiliä

Kuorrutus:
1 prk kuohukermaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun:
Pippurikinkkua, ohuen ohuita siivuja
meetvurstia siivuina
Yrttejä: basilika, herneenversot, ruohosipuli
tomaattia


  1. Valmista kostutusliemi ja anna jäähtyä.
  2. Valmista kumpikin täyte omaan kippoon sekoittamalla kaikki täytteen ainekset keskenään.
  3. Leikkaa leipien reunat pois.
  4. Aloita kokoaminen. VINKKI: Itse teen siten, että avaan ensin pöydälle tuorekelmurullan (reilusti). Sen päälle laitan kostutetun leivinpaperin, jonka päälle alan kokoamaan kakkua. Kakkuvuoan irtoreunat (tässä käytin neliönmallista) helpottavat kakun muodossa pysymistä ja se estää täytteiden ylipursuamisen. Laita pohjalle 1/3 leipäviipaleista, kostuta. Lisää ensimmäinen täyte. Laita toinen leipäkerron ensimmäisen tavoin, kostuta ja lisää toinen täyte. Lopuksi vielä kerron leipäsiivuja ja kostuta. Kääri leinpaperiin ja tuorekelmuun tiiviiseen pakettiin ja laita jääkaappiin maustumaan. Anna maustua mielellään yön yli.
  5. Seuraavana päivänä vatkaa kerma ja notkista tuorejuusto joukkoon. Levitä tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti