Päivitykset vähän laahaavat jäljessä... Mutta siis tällaista kakkua tuli pilttitossun kanssa leivottua isänpäivänä! Isi tykkäs!:) Pohjaan riittäisi varmaan hiukan vähempikin määrä rasvaa, koska tästä tuli ehkä hiukan liian kova (ja oletan, että se johtuu rasvan määrästä).
Mango-suklaajuustokakku
Pohja:
100 g suklaakeksejä
40-50 g sulaa voita
kanelia
Täyte:
5 dl Flora vispiä
100g creme fraicea
130 g tumma suklaa (Panda)
tilkka vettä (vajaa ½ dl)
1 prk mangoviipaleita
1 rkl vaniljasokeria
sokeria
5 kpl liivatelehtiä (2+3 eri kerroksiin)
- Murskaa keksit, mausta kanelilla ja sekoita rasva joukkoon. Laita halkaisijaltaan 20-22cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon creme fraice. Jaa vaahto kahteen astiaan.
- Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Lisää puolikkaan kermavaahtoannoksen joukkoon.
- Kiehauta vesi. Ota 2 kpl liivatelehtiä ja purista liiat vedet pois. Sulata nesteen joukkoon. Sekoita suklaatäytteen joukkoon. Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle.
- Ota mangosäilykkeen neste talteen. Soseuta mangosiivut. Sekoita sose toisen kermavaahtopuolikkaan joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Halutessasi voit tehdä makeampaa lisäämällä sokeria.
- Kiehauta mangomehu. Ota 3 kpl liivatelehtiä ja purista liiat vedet pois. Sulata nesteen joukkoon. Sekoita mangotäytteen sekaan. Kaada suklaakerroksen päälle.
- Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
- Irrota vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti