tiistai 4. joulukuuta 2012

Mango-suklaajuustokakku




Päivitykset vähän laahaavat jäljessä... Mutta siis tällaista kakkua tuli pilttitossun kanssa leivottua isänpäivänä! Isi tykkäs!:) Pohjaan riittäisi varmaan hiukan vähempikin määrä rasvaa, koska tästä tuli ehkä hiukan liian kova (ja oletan, että se johtuu rasvan määrästä).

Mango-suklaajuustokakku

Pohja:
100 g suklaakeksejä
40-50 g sulaa voita
kanelia

Täyte:
5 dl Flora vispiä
100g creme fraicea
130 g tumma suklaa (Panda)
tilkka vettä (vajaa ½ dl)
1 prk mangoviipaleita
1 rkl vaniljasokeria
sokeria
5 kpl liivatelehtiä (2+3 eri kerroksiin)


  1. Murskaa keksit, mausta kanelilla ja sekoita rasva joukkoon. Laita halkaisijaltaan 20-22cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. 
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon creme fraice. Jaa vaahto kahteen astiaan.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Lisää puolikkaan kermavaahtoannoksen joukkoon. 
  5. Kiehauta vesi. Ota 2 kpl liivatelehtiä ja purista liiat vedet pois. Sulata nesteen joukkoon. Sekoita suklaatäytteen joukkoon. Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle.
  6. Ota mangosäilykkeen neste talteen. Soseuta mangosiivut. Sekoita sose toisen kermavaahtopuolikkaan joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Halutessasi voit tehdä makeampaa lisäämällä sokeria.
  7. Kiehauta mangomehu. Ota 3 kpl liivatelehtiä ja purista liiat vedet pois. Sulata nesteen joukkoon. Sekoita mangotäytteen sekaan. Kaada suklaakerroksen päälle.
  8. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli. 
  9. Irrota vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti