Raikas, sitruunainen kreemitäyte tekee tästä tortusta suussa sulavaa! Jos malttaa kakun antaa maustua seuraavaan päivään, on lopputulos entistä parempi!:) Sopii hyvin kahvipöytään ja viikonlopun herkutteluun. Ohje Leivotaan-lehdestä (loka-joulukuu2012). Kreemiä voisin kuvitella myös täytekakun täytteeksi tai vaikka samalla idealla sovellettuna jäätelöksi...hmm, pitääpä laittaakin harkintaan tuo jäätelö!;)
Sitruunatorttu
Kakku
2 munaa
3 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori ja mehu
1 appelsiinin mehu
150 g voita
Sitruunakreemi
1 sitruunan kuori ja mehu
1 ½ dl sokeria
3 munaa
2 rkl kylmää voita
Kuorrutus
50 g huoneenlämpöistä voita
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 limetin mehu
Valmista kakku:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon.
- Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Lisää jauhoseos munasokerivaahtoon.
- Pese sitrukset. Lisää raastettu sitruunankuori sekä sitruunan ja appelsiinin mehut. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun (20-24cm halkasija) irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kreemi:
- Pese sitruuna. Sekoita raastettu kuori ja -mehu, sokeri ja munat teräskulhossa.
- Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoita kreemiä, kunnes se paksuuntuu, mutta ÄLÄ anna kiehua.
- Ota kulho pois kattilan päältä. Lisää joukkoon voi voimakkaasti sekoittaen.
- Jäähdytä.
Kakun kokoaminen:
- Leikkaa kakku leveyssuunnassa kahtia. Levitä sitruunakreemi torttupohjan päälle ja nosta toinen puoli kanneksi.
- Vatkaa kuorrutteen ainekset jämäkäksi, mutta ilmavaksi kuorrutteeksi.
- Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille.
- Koristele suklaarouheella ja limettiviipaleilla.
- Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti