sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Frozen-kakkua mansikka-sitruunatäytteelläViikonlopun synttärisankarin toiveena oli Frozenin Elsa, kukapas muu. Taitaa olla aika monen tytön suosikki tällä hetkellä. :) Somessa olen törmännyt näihin vastaaviin Elsa-kakkuihin, missä on kasvokuva ja hiukset pursotettu kermasta. Hyvä idea mielestäni ja halusin itsekin tehdä vastaavanlaisen. No ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä (taaskaan)! Yleensä teen nämä maalatut kuvat siten, että tulostan haluamani kuvan ja jäljennän sen leivinpaperin läpi ja siitä sitten on helppo siirtää se sokerimassalle. Yllättäen tulostimestani oli muste loppu. Yritin piirtää läppärin ruudulle asetetulle leivinpaperille kuvan, mutta ei sekään onnistunut niin hyvin kuin halusin. Oli siis pakko yrittää piirtää mallista ja sen kyllä huomaa! Nuorempana tykkäsin piirtää paljon, mutta huomaa etten ole tehnyt sitä vuosiin. Kyllä tässä ehkä jotain samaa on, mutta en voi kyllä sanoa olevani täysin tyytyväinen. Jälkeenpäin ajateltuna Elsa olisi ehkä tarvinnut ainakin enemmän meikkiä?! :D Ensi kerralla paremmalla menestyksellä!

Täytteenä kakussa oli mansikka- ja sitruunamousset. Tein omille lapsille pienet maistiasversiot täytteistä ja ainakin heiltä tuli kehuja. Toivottavasti maistui myös juhlakansalle.

Mansikka-sitruunatäyte


5 dl vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
200 g mansikoita soseutettuna
200 g sitruunarahkaa
sokeria ja vaniljasokeria
½ dl vettä tai sitruunamehua
5 liivatelehteä


  1. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto kermavaahdon joukkoon. Jaa massa kahteen kulhoon.
  2. Lisää ensimmäiseen kulhoon soseutetut mansikat. Mausta sokereilla.
  3. Lisää toiseen kulhoon sitruunarahka. Mausta sokereilla oman maun mukaan.
  4. Laita liivatelehdet 5 min kylmään veteen.
  5. Kiehauta vesi/sitruunamehu. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumaan nesteeseen. Kaada ohuena nauhana kummankin massan joukkoon (puolet ja puolet) ja sekoita. 
  6. Käytä kakun täytteinä tai sellaisenaan jälkiruokana. Anna hyytyä pari tuntia kylmässä ennen kakun koristelua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti