Tätä herkullista piirakkaa olen tehnyt muutaman kerran. Sen salaisuus on jälleen kerran makean ja suolaisen suloinen liitto!:) Sopii hyvin illanistujaisiin tai vaikka iltapalaksi.
Aurajuusto-päärynäpiirakka
Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 purjo
öljyä
100-150 g Aura-juustoa
1 päärynä
1 dl kermaa
1 dl kermaviiliä
2 pientä munaa
tuoretta basilikaa
mustapippuria
75 g juustoraastetta
- Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
- Pese ja suikaloi purjo. Kuullota purjosilppua öljyssä pannussa sen verran, että se hieman pehmenee. Jäähdytä.
- Kuori päärynä ja pilko pitkittäin suikaleiksi.
- Levitä purjosilppu piiraspohjalle, murustele Aura-juusto päälle ja levitä päärynät juustolle.
- Sekoita kerma, kermaviili, munat ja mausteet keskenään. Kaada seos täytteen päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle.
- Paista piirasta 200 asteisen uunin alatasolla 25-35 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti