sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Aurajuusto-päärynäpiirakka




Tätä herkullista piirakkaa olen tehnyt muutaman kerran. Sen salaisuus on jälleen kerran makean ja suolaisen suloinen liitto!:) Sopii hyvin illanistujaisiin tai vaikka iltapalaksi.

Aurajuusto-päärynäpiirakka


Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 purjo
öljyä
100-150 g Aura-juustoa
1 päärynä
1 dl kermaa
1 dl kermaviiliä
2 pientä munaa
tuoretta basilikaa
mustapippuria
75 g juustoraastetta

  1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. 
  2. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
  3. Pese ja suikaloi purjo. Kuullota purjosilppua öljyssä pannussa sen verran, että se hieman pehmenee. Jäähdytä.
  4. Kuori päärynä ja pilko pitkittäin suikaleiksi.
  5. Levitä purjosilppu piiraspohjalle, murustele Aura-juusto päälle ja levitä päärynät juustolle.
  6. Sekoita kerma, kermaviili, munat ja mausteet keskenään. Kaada seos täytteen päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle.
  7. Paista piirasta 200 asteisen uunin alatasolla 25-35 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti