Keltainen on tämän kevään väri. Keltainen on myös pääsiäisen väri. Tämä juustokakku sopii hyvin pääsiäispöytään keventämään tuhtia lammasateriaa. Tämän voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi, jolloin pääsiäisenä pystyy keskittymään hyvään seuraan ja syömiseen.
Tropic -juustokakku
Pohja:
100 g Digestive-keksejä
50 g voita
Täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa
1 sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna
2 dl maitorahkaa
2,5 dl mango-passionjogurttia
1 rkl limecurd-tahnaa
4 liivatelehteä
Kiille:
2,5 dl appelsiinituoremehua
3 liivatelehteä
50 g voita
Täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa
1 sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna
2 dl maitorahkaa
2,5 dl mango-passionjogurttia
1 rkl limecurd-tahnaa
4 liivatelehteä
Kiille:
2,5 dl appelsiinituoremehua
3 liivatelehteä
- Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 20cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sekoita pehmeän rasvan kanssa. Painele massa kakkuvuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (väh 5min)
- Sekoita täytteen ainekset keskenään sitruunamehua lukuunottamatta.
- Kuumenna mehu kattilassa ja lisää siihen puristetut liivatelehdet. Sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Laita kiilteeseen tarvittavat liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta 1dl appelsiinimehua ja sekoita siihen liivatteet. Lisää loppu mehu. Kaada edellisen täytekerroksen päälle. Varo, ettei kiille ole liian kuumaa.
- Anna kakun jähmettyä vähintään 3 tuntia tai yön yli ennen tarjoamista.
- Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti