Suklaan ja vadelman liitto on syntisen hyvä. Tätä kakkua on tullut tehtyä useamman kerran. Alkuperäinen ohje on Ulla Svenskin kirjasta "Pipareista pitsikakkuun".
Vadelma-sacherkakku
Pohja:
150 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
Täyte:
400 g pakastevadelmia
1 dl omenamehua
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 dl vispikermaa
2 tl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria
Kostutus:
2 dl omenamehua
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
1 dl vadelmahilloa
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
- Valmista pohja. Sulata suklaa ja voi pinnoitetussa kattilassa, nosta jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut ja siivilöidyt jauhot joukkoon.
- Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22cm).
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40-50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan.
- Valmista täyte keittämällä ensin kiisseli. Laita vadelmat, omenamehu, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa, kiisseli on valmis, kun se pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä kiisseli.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi, mausta sokereilla.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
- Kostuta alin pohja omenamehulla, levitä päälle vadelmakiisseliä ja sen päälle kermavaahtoa. Nosta toinen kakkupohja päälle ja kostuta sekä täytä samalla tavalla. Kostuta vielä päälle tuleva ylin kakkupohja.
- Valmista kuorrutus. Laita kuohukerma ja pilkottu suklaa vesihauteeseen kattilaan. Kuumenna niin, että suklaa sulaa, älä keitä! Sekoita tasaiseksi.
- Sivele kakun pintaan vadelmahillo ohuelti ja kaada päälle sula suklaa. Levitä tasaiseksi paletilla tai lastalla.
- Koristele haluamallasi tavalla.
Ja namia on! ;)
VastaaPoistaTätä pitää kyllä nyt kokeilla! Vaikuttaa syötävän hyvältä herkulta :)
VastaaPoista