sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Sitruunapastaa broilerinfileen kera



Joskus haluaisin kokeilla pastan tekemistä itse! En omista pastakonetta ja käsin tekeminen kuulostaa vaivalloiselta. Jos joskus keittiöömme ilmaantuu jostain lisää säilytystilaa, harkitsen vakavasti kyseisen laitteen ostamista. Sitä odotellessa pitää tyytyä valmispastaan. Tämä kastike on nopea valmistaa ja todella hyvää. Tällä kertaa paistoin broilerinfileet pastan kaveriksi, mutta toimisi varmasti myös kalan kanssa. Tai miksei sellaisenaankin?


Sitruunapastaa ja broilerinfilettä


Pastakastike:
250g tuorepastaa
1 sitruuna
1dl kuivaa valkoviiniä
2dl kuohukermaa
50g voita
½dl persiljasilppua
1dl parmesaania raasteena
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouheena
1dl basilikaa

Broilerinfilee
400-500g maustamatonta broilerinfilettä
marinadi:
½-1dl loraus öljyä (käytin auringonkukkaöljyä, muutkin käy)
muutama valkosipulinkynsi (olisinko laittanut 5-6?) isoina paloina
½ sitruunan mehu
1dl tuoretta basilikaa 
sormisuolaa pari hyppysellistä
valkopippuria ripaus

Valmista ensimmäisenä marinadi fileille: 
  1. Sekoita kulhossa marinadin kaikki ainekset ja lisää fileet. Laita kelmu päälle ja jääkaappiin maustumaan (vähintään puoleksi tunniksi).
  2. Nosta hetkeksi huoneenlämpöön, valuta ylimääräinen marinadi pois ja paista fileet kuumalla pannulla kypsäksi.

Kastikkeen valmistaminen:
  1. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Raasta kuori ja purista mehu.
  2. Kuumenna viini kattilassa ja lisää joukkoon kerma sekä voi. Lämmitä hiljalleen, kunnes voi sulaa.
  3. Lisää kattilaan sitruunan kuorta, mehu, yrtit sekä parmesaaniraaste.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaaan.
  5. Tarkista kastikkeen maku ja sekoita kastike valutetun pastan joukkoon.
  6. Tarjoa heti.

3 kommenttia:

  1. herkullisen näk öistä ja varmasti hyvää.
    pitää kokeilla heti.

    VastaaPoista
  2. Tein tästä kasvisversion, eli pelkkää kastiketta ilman kanaa ;) Hyvää oli! Varmasti ois ollu vielä parempaa, jos ois ollu sitä kuohukermaa, nyt laitoin sellasta kevyt ja paksu ruokakermaa...

    VastaaPoista
  3. Kyllä se "oikea" kerma tuo tähän sellaisen täyteläisemmän säväyksen! Mutta varmasti hyvää myös ruokakermalla.

    VastaaPoista