sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

MasterChef -juustokakku


Edellisessä Master Chef -jaksossa kilpailijoiden piti valmistaa Valion koekeittiön reseptillä juustokakkua. Oli sen verran hyvännäköistä, että pakkohan se oli itsekin testata kyseistä ohjetta!:) Kakun pintaan poltetaan sokeri kiinni, jotta saadaan kaunis väri pintaan. Olemme saaneet parina jouluna kaasupolttimen lahjaksi (eri ihmisiltä toki;)), emmekä ole vielä(kään) jostain syystä käyttäneet niitä. Nyt pääsimme kokeilemaan. Jostain syystä olen aina pelännyt käyttää sitä; olen ihan varma, että sytytän keittiön tuleen tai jotain! No, mitään ylimääräistä ei syttynyt, ainoastaan kakun pinta sai kauniin värin. Alkuperäisessä ohjeessa on tehty karpalomelbaa. Meillä ei ollut karpaloita, joten käytin vadelmia.


MasterChef juustokakku

Pohja
50g voita
0,5dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1dl jauhettua hasselpähkinää
½tl leivinjauhetta

Täyte
1prk (200g) maustettua rahkaa vanilja (Valio)
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl sitruunamehua
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1dl perunajauhoja
2 munaa
Pinnalle
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria

Vadelmamelba
1dl vettä
1dl sokeria
200g vadelmia

Juustokakku:
  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  • Voitele jälkiruokavuoat. Taputtele taikina vuokien pohjalle ja reunoille ohuesti.
  • Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjille.
  • Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, n. 20 min. Anna kakkujen jäähtyä.
  • Ripottele tumma sokeri jäähtyneiden kakkujen päälle ja paahda kaasupolttimella. Tarjoa juustokakut vadelmamelban kanssa.

Vadelmamelba
  • Keitä ensin vesi ja sokeri siirapiksi.
  • Lisää karpalot ja kiehauta, kunnes karpalot hajoavat.
  • Soseuta kastike sauvasekoittimella ja siivilöi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti