keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Täytetty kalkkunan filee ja tomaattirisotto






Työkaverini kysyi muutama päivä sitten, että mitä ihanaa voisi tehdä vuohenjuustosta ja broilerista. Ostin kalkkunan filettä ja minulla muistui tuo kysymys mieleen. Joten päätin soveltaa ja täyttää fileen vuohenjuustolla ja yrteillä. Täyte sopisi aivan yhtä hyvin myös broilerin täytteeksi. Jos ei halua ihan yhtä valkosipulista kuin minun versio, kannattaa valkosipulin määrää vähentää. Filettä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että liha on tasapaksu. Tämä ei ollut ja oli aika hankala saada tasaista jälkeä aikaiseksi, kun filee oli toisesta päästä paljon ohuempi kuin toisesta. Sain kuitenkin jotenkin pysymään sen kasassa. Onneksi maku korvasi (taas kerran) ulkonäön!:)

Olen joskus tehnyt risottoa, mihin lisäsin kirsikkatomaatteja ja se oli ihanaa. Nyt ajattelin kokeilla myös aurinkokuivattuja tomaatteja kaveriksi. Risotto oli ihanan pehmeää, mutta tuntui, että jotain kuitenkin puuttui. En laittanut ollenkaan valkoviiniä tai mitään muutakaan vastaavaa tuomaan sitä hapokkuutta, joten luulen, että lorauksella viiniä tämä olisi vieläkin parempaa!

Täytetty kalkkunan filee


500g-600g maustamaton kalkkunan filee
5 valkosipulin kynttä
1 dl tuoreita yrttejä: timjami ja basilika
loraus (½-1dl) oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
½ pakettia vuohenjuustoa


  1. Ota filee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
  2. Leikaa filee auki tasaiseksi noin sormen paksuiseksi levyksi.
  3. Sekoita karkeaksi pilkottu valkosipuli, silputut yrtit ja öljy. Laita öljyä sen verran, että ainekset peittyvät. Mausta pippurilla. Jos haluat enemmän tahnamaista, pyöräytä tehosekoittimessa (en käyttänyt). 
  4. Levitä tahna fileen päälle.
  5. Viipaloi vuohenjuusto ja lado päällimmäiseksi.
  6. Kääri filee rullalle, kiinnitä cocktailtikuilla saumakohdasta. 
  7. Paista kuumalla pannulla nopeasti pinnat kiinni ja laita uuniin 150C noin 45-60min tai kunnes lihan sisälämpö on 75C.
  8. Anna vetäytyä hetki huoneenlämmössä folioon käärittynä ja leikkaa siivuiksi.


Fileen täyttäminen

Tomaattirisotto


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
n. 8 dl kasvislientä
1 dl aurinkokuivattua tomaattia (silputtuna)
10 kpl kirsikkatomaattia
4 rkl kurpitsansiemeniä paahdettuna
nokare voita
parmesaania raastettuna 

  1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja aurinkokuivatut tomaatit. Halkaise kirsikkatomaatit. 
  2. Kuumenna kattilassa loraus aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja kuullota siinä sipuleita. 
  3. Lisää risottoriisi ja anna sen kuullottua läpinäkyväksi. 
  4. Lisäile kasvislientä vähän kerrallaan, imeyttäen lientä pikkuhiljaa riisiin. 
  5. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, kirsikkatomaatit sekä kurpitsansiemenet kun riisi on kypsynyt. Sekoita. 
  6. Lisää lopuksi voi ja parmesaani. Lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti