perjantai 9. maaliskuuta 2012

Sitruuna-inkiväärimuffinssit



Ystävä kävi kylässä - mikä ihana tekosyy taas leipasta jotain pientä kivaa!:) Tällä kertaa tein Kinuskikissan ohjeella näitä sitruuna-inkiväärimuffinsseja. Minulla oli ohjeessa käytettävää lemon curdia vai muutama lusikallinen purkin pohjalla, joten ajattelin kokeilla laittaa sen muffinssin sisään täytteeksi. Maku oli hyvä, mutta koostumus oli jotenkin..noh, kumimainen. Luulenpa sen johtuneen juurikin siitä, että laitoin tahnan taikinan sekaan, joka ei sitten kypsynyt kunnolla. Alkuperäisessä ohjeessa Lemon curd nimittäin lisätään vasta valmiisiin muffinsseihin päälle. Olisi pitänyt uskoa alan gurua!:) Noh, oppia ikä kaikki.

Tässä vielä ohje:

Sitruuna-inkiväärimuffinssit
12 kpl

2 sitruunan kuoriraaste
½ dl sitruunamehua
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ dl sokeria
2 dl appelsiinijugurttia
2 munaa
½ dl rypsiöljyä
2 tl tuoretta inkivääriä raasteena

Päälle 
tomusokeria
½ prk (á 340 g) Lemon curd -tahnaa (minä laitoin muffinssien sisälle tätä n.1tl/muffinssi)
(appelsiininmakuisia kakunkoristeita)
  1. Pese sitruunat huolellisesti ja raasta sitruunan kuori. Purista mehu. 
  2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita vatkaimella tasaiseksi.
  3. Laita muffinssipellin koloihin paperiset vuoat ja täytä ne taikinalla.
  4. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Kaiverra veitsellä muffinssien keskelle kolo. Ripottele päälle tomusokeria. Täytä kolo Lemon curd -tahnalla. (Viimeistele appelsiinikoristeilla.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti