sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Pähkinäsuklaapalat

 
 Saahan lokakuussa alkaa jo fiilistelemään joulujuttujen kanssa, saahan?!:) Tuli nimittäin mieleen, että suklaa voisi olla myös kiva lahja vaikka ystävälle. Suklaan voisi pakata sievästi sellofaaniin tai johonkin kivaan lasipurkkiin ja lahja on valmis. Vaikka tämä nyt ei vielä varsinaisesti liitykään jouluun, niin ajattelin kuitenkin tämän reseptin myötä avata uuden kategorian: joulu. Joka vuosi kaikki lehdet on pullollaan ihania jouluruokia ja -herkkuja, mutta aattona ei millään ehdi kaikkia tehdä, koska joka tapauksessa "pitää" tehdä myös ne perinteiset herkut. Siksi päätin, että tänä vuonna alan jo hyvissä ajoin kokeilemaan uusia juttuja. Jos aika riittää. ;)

Viikonlopun herkutteluhetkeen tuli tehtyä tällaista pähkinäsuklaata. Ihanaa! Suolaisen ja makean liitto on jälleen kerran pettämätön makuyhdistelmä. Suklaaherkku valmistuu nopeasti myös vaikka kahvipöytään tarjottavaksi. Aktiivinen valmistusaika ei ole pitkä, jähmettymiseen pitää vain varata jonkin aikaa.

Pähkinäsuklaapalat


200g (tummaa) suklaata
1 ½ dl pähkinöitä: cashew, pistaasi jne. (käytin valmista sekoitusta)
1 dl rusinoita
½ dl kuivattuja karpaloita
(ripaus suolaa, JOS pähkinät eivät ole valmiiksi suolattuja!)

 1. Sulata suklaa vesihauteessa.
 2. Rouhi pähkinät, rusinat ja karpalot karkeasti veitsellä. Ei tarvitse tehdä kovin pientä silppua.
 3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä seos levinpaperille ja anna jäähtyä ja kovettua. Voit laittaa seoksen jääkaappiin. 
 4. Leikkaa annospaloiksi.


5 kommenttia:

 1. Aaah, nää oli niin nameja!!!

  ps. ootko koskaan miettiny ottaa tästä kommentoinnista tuota robottiestoa pois päältä (siis tuo, että tarvii arvailla nuo kaksi sanaa että pystyy kommentoimaan) Nuo on monesti niin epäselviä että menee väärin ja jää sitte kommentoimatta kun ei jaksa arvailla. :)

  VastaaPoista
 2. Jaa siinäkö on semmonen päällä? No pitääpä kattoa, jos sais sen pois!:)

  VastaaPoista
 3. Testing, testing..tarviiko salasanaa...

  VastaaPoista